Σωτήριες αερογέφυρες ζωής από την Interamerican: 112 περιστατικά με αεροδιακομιδή στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2019

Σωτήριες αερογέφυρες ζωής από την Interamerican: 112 περιστατικά με αεροδιακομιδή στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2019
Σωτήριες αερογέφυρες ζωής από την Interamerican: 112 περιστατικά με αεροδιακομιδή στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2019
Σε 112 κλήσεις άμεσης μεταφοράς με υγειονομικό αεροπλάνο ή ελικόπτερο, τις γνωστές «αερογέφυρες ζωής», συνέβαλε στο πρώτο ενιάμηνο η INTERAMERICAN.
Από τις αερογέφυρες αυτές οι 99 οργανώθηκαν από τα νησιά προς την Αθήνα.
Η εταιρεία, στα 28 χρόνια λειτουργίας της υπηρεσίας, με τις επίγειες και τις από αέρος διακομιδές ασθενών και τραυματιών σε περιστατικά επείγουσας διαχείρισης, έχει δώσει αποτελεσματικές βοήθειες σε καταστάσεις κρίσιμες για τη ζωή των διακομισθέντων ανθρώπων. Η ταχύτητα ανταπόκρισης και η παροχή, μέσω της Γραμμής 1010, συντονισμένης συμβουλευτικής, υγειονομικής και μεταφορικής υποστήριξης κάθε περιστατικού καθιστά την υπηρεσία Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της INTERAMERICAN ιδιαίτερα σημαντική .
Το γεγονός αναδεικνύει τη μεγάλη ανάγκη σχετικής υποστήριξης που έχει η νησιωτική Ελλάδα. Άλλωστε, η εταιρεία ενεργεί συμπληρωματικά ως προς το ΕΚΑΒ και μόνο μετά από αδυναμία του Δημόσιου φορέα να επιληφθεί άμεσα - πάντα υπό την υπόδειξη τοπικού ιατρού του δημοσίου ή εφ’ όσον το επιλέξει ο παθών ως ασφαλισμένος στην INTERAMERICAN και η οικογένειά του.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η εταιρεία έχει αναπτύξει σχέση σχετικής συνεργασίας για αεροδιακομιδές με χορηγούς των νησιωτικών δήμων σε ορισμένα νησιά, για την ομαδική κάλυψη και παροχή της υπηρεσίας στους κατοίκους. Τέτοιες συνεργασίες είναι ενεργές, σήμερα, για τις τοπικές κοινωνίες της Λήμνου, της Σίφνου και της  Ύδρας.
Συγκεκριμένα στη Λήμνο, με χορηγία της κάλυψης από του Ίδρυμα Μπούμπουρα, η υπηρεσία της Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας με αεροδιακομιδή παρέχεται από τον Νοέμβριο του 2017 και μέχρι τώρα, έχουν πραγματοποιηθεί 16 διακομιδές με ελικόπτερο ή αεροπλάνο. Στις 29 Σεπτεμβρίου οργανώθηκε η πιο πρόσφατη μεταφορά με ευτυχή κατάληξη για εγκυμονούσα, που βρέθηκε σε πρόωρη κατάσταση τοκετού. Η γυναίκα επισκέφθηκε επειγόντως το νοσοκομείο της Λήμνου αλλά, λόγω της έλλειψης μονάδας νεογνών στο νησί, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε κλινική της Αθήνας. Τα υγειονομικό αεροπλάνο που απέστειλε η INTERAMERICAN, την παρέλαβε από τη Λήμνο στις 23.12΄ και ώρα 1.10΄ μετά τα μεσάνυκτα, πραγματοποιήθηκε η εισαγωγή της σε εξειδικευμένη κλινική της πρωτεύουσας με υποστήριξη του λιποβαρούς βρέφους σε θερμοκοιτίδα. Η άμεση κινητοποίηση της εταιρείας με πρωτοβουλία της τοπικής ασφαλιστικής συμβούλου ήταν καθοριστική για τη θετική έκβαση της διακομιδής.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS