Κουμουτσάκος: Ελλάδα – Τουρκία – ΕΕ οφείλουν να κάνουν αυτό που τους αναλογεί

Κουμουτσάκος: Ελλάδα – Τουρκία – ΕΕ οφείλουν να κάνουν αυτό που τους αναλογεί
Να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, κάλεσε ο κ. Κουμουτσάκος την Τουρκία και την ΕΕ, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του στην Αγκυρα για το μεταναστευτικό-προσφυγικό
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σημερινή (3/10) επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιώργου Κουμουτσάκου, στην Άγκυρα, όπου είχε συναντήσεις με επίκεντρο το μεταναστευτικό πρόβλημα.
Ο κ. Κουμουτσάκος συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Suleyman Soylu, τον υφυπουργό Εσωτερικών, Ismail Catakli, και τον υφυπουργό Εξωτερικών, Yavuz Kiran, κατόπιν πρωτοβουλίας της τουρκικής πλευράς.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στη μεταναστευτική πρόκληση με έμφαση στην αποτελεσματική εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας.
«Σε αυτήν, την πρώτη επικοινωνία, η ελληνική πλευρά επανέλαβε μετ' επιτάσεως τη θέση της, ότι όλα τα μέρη οφείλουν να κάνουν αυτό που τους αναλογεί.
Η Τουρκία να εκριζώσει τα δίκτυα διακινητών και να αποτρέψει αποτελεσματικά τη δημιουργία νέων μεταναστευτικών οδών προς την Ευρώπη.
Η Ελλάδα να ενισχύσει τις επιστροφές προς την Τουρκία, όπως έχει ήδη αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση.
Τέλος, η Ευρώπη να αναγνωρίσει το βάρος των περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων προσφύγων και μεταναστών που έχει δεχθεί η Τουρκία στο έδαφός της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Συμφωνήθηκε, τέλος, η διαμόρφωση διαύλου απ´ευθείας επικοινωνίας σε πολιτικό επίπεδο, ο οποίος θα λειτουργεί εκ παραλλήλου με το δομημένο υπηρεσιακό και επιχειρησιακό διάλογο.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS