Κεραμέως: Απαλλάσσονται οι πανεπιστημιακοί χώροι από εστίες ανομίας και παραβατικότητας

Κεραμέως: Απαλλάσσονται οι πανεπιστημιακοί χώροι από εστίες ανομίας και παραβατικότητας
 Aγκυλώσεις του παρελθόντος καθιστούσαν το πανεπιστήμιο, εν τέλει, το μόνο χώρο στον οποίον ουσιαστικά δεν υφίστατο σε κάποιο βαθμό ελευθερία λόγου, είπε η υπουργός Παιδείας
Στο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο αλλά και γενικότερα για την κυβερνητική πολιτική στο χώρο της εκπαίδευσης αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.
«Με την αποκατάσταση της έννοιας του ασύλου, απαλλάσσονται οι πανεπιστημιακοί χώροι από τις εστίες ανομίας και παραβατικότητας που άνθιζαν εντός τους και είναι πλέον στην ευχέρειά σας να τους αξιοποιήσετε προς όφελος της μάθησης, της έρευνας, της γόνιμης ανταλλαγής ιδεών», υπογράμμισε η κ. Κεραμέως.
«Για πολλές από τις πολιτικές της κυβέρνησης εσείς έχετε αγωνιστεί - και έχετε κάνει προτάσεις - και εμείς υλοποιούμε τώρα τις προτάσεις και το όραμά σας» τόνισε η υπουργός Παιδείας απευθυνόμενη στους συνέδρους.
«Γνωρίζω ότι είναι κάτι που ζητούσατε επισταμένως και δικαίως, γιατί σε κάποια πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας το προηγούμενο καθεστώς αποτελούσε μείζον ζήτημα και προκαλούσε σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά σας, καθώς εγείρονταν θέματα ασφαλείας και ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος» είπε η υπουργός Παιδείας.
«Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάγκης για αλλαγή νοοτροπίας, καθώς οι ιδεοληψίες και αγκυλώσεις του παρελθόντος καθιστούσαν το πανεπιστήμιο, εν τέλει, το μόνο χώρο στον οποίον ουσιαστικά δεν υφίστατο σε κάποιο βαθμό ελευθερία λόγου, διδασκαλίας και έρευνας», συμπλήρωσε η κ. Κεραμέως.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS