Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Κυβερνητική συνεργασία μετά τις εκλογές (10/11), προτείνουν οι Ciudadanos στους Σοσιαλιστές

Ισπανία:	Κυβερνητική συνεργασία μετά τις εκλογές (10/11), προτείνουν οι Ciudadanos στους Σοσιαλιστές
«Πρέπει να συναντηθούμε και να βάλουμε αυτά που μας ενώνουν πάνω από αυτά που μας χωρίζουν», δήλωσε ο ηγέτης των Ciudadanos
Ανοικτός σε κυβερνητική συνεργασία με τους Σοσιαλιστές μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2019 εμφανίστηκε ο ηγέτης του ισπανικού κεντροδεξιού κόμματος Ciudadanos, προκειμένου να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα.
Σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν πως και οι επερχόμενες εκλογές θα οδηγήσουν σε παρόμοιο αδιέξοδο, καθώς ούτε η κεντροαριστερά, ούτε η κεντροδεξιά είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη πλειοψηφία.
«Πρέπει να συναντηθούμε και να βάλουμε αυτά που μας ενώνουν πάνω από αυτά που μας χωρίζουν», δήλωσε ο ηγέτης των Ciudadanos Albert Rivera σε εκδήλωση στη Μαδρίτη το Σάββατο 5 Οκτωβρίου.
Τον Σεπτέμβριο, ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez επικεφαλής των Σοσιαλιστών - το μεγαλύτερο κόμμα στο Κοινοβούλιο – προκήρυξε εκλογές για τις 10 Νοεμβρίου και αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να υποστηρίξουν την υποψηφιότητά του.
Ο Rivera ζήτησε να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο με μία «ευρεία εθνική συμφωνία» με τους Σοσιαλιστές και το δεξιό Λαϊκό Κόμμα σε θέματα όπως η υγεία, η εκπαίδευση και η αντιμετώπιση της καταλανικής κρίσης.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης