Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Διάβημα διαμαρτυρίας της Ρωσίας στο State Department για την ανάκριση Ρωσίδας πολιτικού από το FBI

Reuters: Διάβημα διαμαρτυρίας της Ρωσίας στο State Department για την ανάκριση Ρωσίδας πολιτικού από το FBI
Η 34χρονη Inga Yumasheva μέλος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής Δούμα, ανακρίθηκε μέσα στη νύχτα από το FBI σε αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης
Διάβημα διαμαρτυρίας απέδωσε η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ στο Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την ανάκριση της ρωσίδας βουλευτή Inga Yumasheva από το FBI κατά την άφιξή της σε αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης.
Η 34χρονη Inga Yumasheva, μέλος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής Δούμα, ανακρίθηκε μέσα στη νύχτα από το FBI γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ρωσίας.
«Της ζητήθηκε να πάει σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο και ένας αξιωματικός του FBI, άρχισε να την ανακρίνει για πάνω από μια ώρα « αναφέρει στο διάβημα του ο Ρώσος πρεσβευτής Anatoly Antonov.
Οι διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας είναι τεταμένες εξαιτίας της Συριακής και Ουκρανικής κρίσης καθώς και τους ισχυρισμούς για ρωσική παρέμβαση στις Αμερικανικές εκλογές του 2016, την οποία αμφισβητεί η Μόσχα.
Η Yumasheva, η οποία είχε θεωρημένη βίζα για είσοδο στις ΗΠΑ πραγματοποιεί το ταξίδι για να συμμετέχει στο φόρουμ Fort Ross που διεξάγεται σήμερα ((6/10) στην Καλιφόρνια καθώς είναι μέλος της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Δούμα υπεύθυνη για τις σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης