Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θεοχάρης: Στο τραπέζι η πλήρης κατάργηση του τέλους διαμονής - Κανένας αιφνιδιασμός στο θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων

Θεοχάρης: Στο τραπέζι η πλήρης κατάργηση του τέλους διαμονής - Κανένας αιφνιδιασμός στο θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων
"Παρεμβάσεις που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία και  στον τουρισμό βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης", σύμφωνα με τον Χ. Θεοχάρη
Κανένας αιφνιδιασμός δεν πρόκειται να υπάρξει στο θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων, δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.
Ο κ. Θεοχάρης , σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», με αφορμή το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο  για τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, αναφέρει ότι «οδηγός για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο θα είναι η διαφάνεια στις συναλλαγές, η προστασία των χρηστών αυτών των υπηρεσιών, η διασφάλιση του ανταγωνισμού στον τουριστικό κλάδο και η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών».
Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει «πως έχουμε εξαγγείλει, ως κυβέρνηση θα επανεξετάσουμε και τη χρησιμότητα του τέλους διαμονής και όλες οι λύσεις είναι στο τραπέζι.
Ακόμη και η πλήρης κατάργησή του».
Τονίζει ότι παρεμβάσεις που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία και  στον τουρισμό βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα τη μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο, που όπως σημειώνει « αποτελεί προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας».
Περαιτέρω, υπογραμμίζει  ότι «από την πρώτη στιγμή τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος που δημιουργήθηκε από την κατάρρευση της Thomas Cook», συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση  είναι «ήδη σε συνεννόηση με την ΤτΕ ώστε η πτώχευση της Thomas Cook να μην επιδεινώσει υπέρμετρα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τουριστικών επιχειρήσεων».
Ακόμη, ο υπουργός υπογραμμίζει ότι  στο Παρίσι τις προηγούμενες ημέρες, στην έκθεση IFTM TOP RESA, επιβεβαιώθηκε το ισχυρό ενδιαφέρον για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό και ήδη ο ίδιος έχει επαφές με εταιρείες του εξωτερικού για την προσέλκυση ενδιαφέροντος σχετικά με την αναπλήρωση των διαθέσιμων slots μετά την αποχώρηση της Thomas Cook.
«Οι μόνοι που δεν κατάλαβαν πως η κυβέρνηση στάθηκε δίπλα στον τουριστικό κλάδο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυρία Νοτοπούλου» αναφέρει χαρακτηριστικά και σημειώνει πως «η διόγκωση της Thomas Cook στην ελληνική αγορά έγινε και με χρήματα του ελληνικού λαού, χρήματα που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ», υπενθυμίζοντας πως δόθηκαν 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος ο ΕΟΤ, έπειτα από εντολή του, έκοψε εντελώς τη χρηματοδότηση της εταιρείας.
Περαιτέρω ο κ. Θεοχάρης υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση για τη συνταγματική αναθεώρηση και την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου, ενώ χαρακτηρίζει «πρόωρη» οποιαδήποτε συζήτηση, αυτή τη στιγμή, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Και  καταλήγει λέγοντας ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα της χώρας, πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Σε αυτό το πνεύμα θα είναι και η πρόταση της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης