Βούτσης: Θα αποτραπεί η προσπάθεια να μην ξαναέλθει στην εξουσία η Αριστερά

Βούτσης: Θα αποτραπεί η προσπάθεια να μην ξαναέλθει στην εξουσία η Αριστερά
«Aπό τη σχετική συζήτηση για τον εκλογικό νόμο ο κόσμος να καταλάβει ότι η Δεξιά πραγματικά δεν βάζει μυαλό», επισημαίνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ασκεί ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.  
«Άφησε να περάσει ένα κρίσιμο διάστημα διμήνου χωρίς να προχωρήσει με ταχύτητα το πρόγραμμα αποσυμφόρησης των νησιών που είχε ξεκινήσει το προηγούμενο διάστημα»,  σημειώνει ο κ. Βούτσης σε συνέντευξή του στην  εφημερίδα «Νέα Σελίδα».
Την εγκαλεί επίσης για το ότι «δεν έλαβε σοβαρά υπόψη τις απαράδεκτες πλην υπαρκτές» προειδοποιήσεις Erdogan.
Τονίζει ότι τώρα εκείνο που μπορεί να γίνει είναι η μεγαλύτερη αλληλεγγύη από περιφέρειες, δήμους και περιοχές μετακίνησης, ενώ ανυπερθέτως πρέπει να επισημαίνεται η διεθνής πτυχή του θέματος και η ανάληψη εκ μέρους των ευρωπαϊκών χωρών της ευθύνης που τους αναλογεί.
Εκφράζει την ικανοποίηση του για την αναγνώριση εκ μέρους της κυβέρνησης ότι το ζήτημα είναι «μείζον και ευρωτουρκικό», σχετίζεται με τις απειλές, τις πολεμικές εστίες στην περιοχή και την γεωπολιτική θέση της χώρας και δεν έχει να κάνει με την «προπαγανδιστική ρητορεία της άκρας Δεξιάς την οποία άφηνε και η ΝΔ να δηλητηριάζει τον κόσμο, ότι δηλαδή ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του υπεύθυνοι για την προσέλκυση αυτών των ροών ανθρώπων».
«Η Δεξιά είναι πλέον όμηρος και θύμα της προπαγάνδας της» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ως προς τον εκλογικό νόμο αναφέρει ότι υπάρχει προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης «και με τη συμπαράσταση του ΚΙΝΑΛ» για να «διαμορφωθεί κλίμα στην ομογένεια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ».
Προσθέτει ακόμα ότι γίνεται προσπάθεια να φύγει ως αποτύπωμα από τη θεσμική μνήμη του λαού και τη θεσμική οργάνωση της χώρας η απλή αναλογική" καθώς με αυτή οι πολίτες «δεν πηγαίνουν σε αναγκαστικές συναινέσεις προεκλογικά αλλά έχουν ευρύτερες επιλογές»,
 Επισημαίνει επιπλέον ότι «εκείνο που δεν θέλουν να αποδεχτούν είναι το σύστημα ενός διπολισμού όπου στον δεύτερο πόλο βρίσκεται μια δύναμη της αριστεράς που εκφράζει και την ευρύτερη προοδευτική παράταξη».
Τονίζει ότι θα αποτραπεί η προσπάθεια μιας νέας μεταπολίτευσης «πάνω σε ένα σκηνικό Δεξιάς-Κεντροδεξιάς» και με θεσμική θωράκιση απέναντι στο όποιο ενδεχόμενο «η Αριστερά να ξαναέρθει στη διακυβέρνηση του τόπου».
Προσθέτει ότι από τη σχετική συζήτηση για τον εκλογικό νόμο ο κόσμος να καταλάβει ότι η Δεξιά πραγματικά δεν βάζει μυαλό.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS