Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -0,6% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2019

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -0,6% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκε σημαντική πτώση της τάξεως του -6,7%
Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (7/10) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -0,6% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, έναντι πτώσης -2,1% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήαν του προηγούμενου έτους, καταγράφηκε σημαντική πτώση της τάξεως του -6,7%, έναντι ετήσιας πτώσης -5% τον Ιούλιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -6,4%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι εγχώριες παραγγελίες κατέγραψαν μηνιαία πτώση της τάξεως του -2,6%, αντισταθμίζοντας την άνοδο του +0,9% που σημειώθηκε στις παραγγελίες από το εξωτερικό.
«Η αδύναμη ζήτηση συνεχίστηκε στη βιομηχανία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι «η βιομηχανική επιχειρηματική δραστηριότητα παραμένει προς το παρόν υποτονική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης