Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης (υπ. Εργασίας): Θα ικανοποιηθούν όσοι δικαιούνται αναδρομικά στις συντάξεις τους

Βρούτσης (υπ. Εργασίας): Θα ικανοποιηθούν όσοι δικαιούνται αναδρομικά στις συντάξεις τους
Ποτέ δεν υπήρχαν πλεονάσματα στον ΕΦΚΑ υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας
Την θέση ότι θα ικανοποιηθούν όσοι δικαιούνται αναδρομικά στις συντάξεις τους μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές βασικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Βρούτσης είπε πως αν και το υπουργείο Εργασίας περιμένει τις ολοκληρωμένες αποφάσεις του ΣτΕ, υποστήριξε ότι με βάση τις περιλήψεις που εκδόθηκαν την περασμένη Παρασκευή «όλοι οι οποίοι με βάση την απόφαση δικαιούνται αναδρομικά θα ικανοποιηθούν πλήρως πάντα υπό την αίρεση της εθνικής οικονομίας».
«Το πόσοι και πόσα θα τα δούμε στην τελική απόφαση, το πότε θα καθοριστεί από το τελικό ποσό» είπε ο κ.Βρούτσης, τονίζοντας ότι «μπορεί να προκύψουν και αναδρομικά που δεν ξέρουμε ακόμα».
«Υπάρχει μια περιοχή που θέλουμε να διευκρινιστεί περισσότερο στην τελική απόφαση του ΣτΕ.
Θα τακτοποιηθούν όλα μέχρι κεραίας στη βάση των αποφάσεων του ΣτΕ.
Είναι πολιτική θέση μας ότι θα ευθυγραμμιστούμε απόλυτα με τις αποφάσεις του ΣτΕ.
Θα ικανοποιήσουμε πλήρως την περιγραφή και τις κατευθυντήριες γραμμές των αποφάσεων του ΣτΕ» υποστήριξε ο κ.Βρούτσης, ο οποίος ερωτηθείς για την αναδρομικότητα, είπε πως «επιβεβαιώνεται η κριτική που κάναμε στην ανταποδοτικότητα που έκανε το θέμα μη ελκυστικό το σύστημα».
Εξηγώντας τι συνέβαινε με τον νόμο Κατρούγκαλου ο Γιάννης Βρούτσης είπε ότι «οι συντελεστές αναπλήρωσης είχαν μια ταξικότητα με την έννοια ότι όσοι έδιναν περισσότερους πόρους ήταν αντιστρόφως ανάλογη η σύνταξη που ελάμβαναν».
«Το ΣτΕ λέει ότι είναι αντσυνταγματικό και εκεί θα παρέμβουμε.
Υπάρχουν συντελεστές αναπλήρωσης που είναι ποσοστά που υπολογίζονται πάνω στον βασικό μισθό.
Θα βελτιώσουμε τα ποσοστά που αφορούν τα περισσότερα χρόνια εργασίας και τα ποσοστά που θα αφορούν τους περισσότερους μήνες εισφορών.
Πρακτικά ο τίτλος είναι όσοι αμείβονται καλύτερα θα παίρνουν μεγαλύτερες συντάξεις» υπογράμμισε ο κ.Βρούτσης, τονίζοντας ότι «ποτέ δεν υπήρχαν πλεονάσματα στον ΕΦΚΑ» αλλά αντιθέτως «εξαπατούσαν γιατί σταματούσαν τις δαπάνες».
«Ο προϋπολογισμός που έδειχνε 246 εκατ. ευρώ σήμερα είναι με έλλειμμα γιατί θα επιστρέψουμε τα 160 εκατ. από τις διαφορές των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες ενώ δεν έβαλαν στον λογαριασμό τις αυξήσεις των συντάξεων χηρείας που χορηγήθηκαν από την κυβέρνηση ΝΔ πριν από λίγο καιρό» υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης