Τελευταία Νέα
Διεθνή

George (Fed): Δε χρειάζεται επί του παρόντος νέα μείωση επιτοκίων - Περιττές οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό

George (Fed): Δε χρειάζεται επί του παρόντος νέα μείωση επιτοκίων - Περιττές οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό
Η πρόεδρος της Kansas Fed δήλωσε ότι ο χαμηλός πληθωρισμός δεν καθιστά αναγακία μία ακόμα μείωση των επιτοκίων
Τη θέση ότι ο χαμηλός πληθωρισμός δεν καθιστά αναγκαία μία επιπλέον μείωση επιτοκίων στις ΗΠΑ, διατύπωσε σήμερα (7/10) η πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Kansas, Esther George, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο National Association for Business Economics.
Ειδικότερα, η κα George ανέφερε ότι «στις τρέχουσες συνθήκες, οι ανησυχίες σχετικά με τον χαμηλό πληθωρισμό φαίνονται περιττές», προσθέτοντας ότι «επί του παρόντος δε χρειάζεται άλλη μείωση των επιτοκίων».
«Εάν τα επερχόμενα στοιχεία δείξουν μία ασθενέσθερη οικονομία, η προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής μπορεί να είναι κατάλληλη ώστε να επιτύχει η Federal Reserve τις εντολές για βιώσιμη απασχόληση και σταθερές τιμές», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Kansas Fed.
Παράλληλα, η κα George, η οποία ήταν αντίθετη στην τελευταία μείωση επιτοκίων που πραγματοποίησε η Fed, επεσήμανε ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να αποδεχθεί ότι θα είναι αδύνατο να επιτευχθεί ο στόχος του πληθωρισμού στο 2% για ορισμένο διάστημα, εξαιτίας των ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη.
Δηλώσεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική της τράπεζας πραγματοποίησε και η πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Cleveland, Loretta Mester, η οποία τόνισε ότι «η τρέχουσα πολιτική είναι διευκολυντική, προκειμένου να αναβαθμιστεί εάν είναι απαραίτητο».
Η κα Mester τόνισε ότι η τράπεζα βρίσκεται «αρκετά κοντά» στον στόχο πληθωρισμό 2%, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι «η Fed δεν πρόκειται να αντιδράσει υπερβολικά εάν ο πληθωρισμός αυξηθεί λίγο παραπάνω από τον στόχο».
«Η αμερικανική οικονομία τα πηγαίνει αρκετά καλά σε γενικές γραμμές», ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Cleveland Fed, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «οι εμπορικοί δασμοί είναι μία δυσκολία που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης