Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκε κατά +0,3% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2019

Γερμανία: Ενισχύθηκε κατά +0,3% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -4%
Απροσοδόκητη άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (8/10) στοιχεία της Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσίας, ανακάμπτοντας από την πτώση του προηγούμενου μήνα.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ενισχύθηκε κατά +0,3%, έναντι πτώσης -0,4% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση της τάξεως του -0,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η γερμανική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -4%, έναντι πτώσης -3,9% και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -4,3%.
Η παραγωγή στον τομέα της ενέργειας υποχώρησε κατά -1,7% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιμή που η αντίστοιχη πτώση για τον τομέα κατασκευών διαμορφώθηκε στο -1,5%.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τομείς ενέργειας και κατασκευών, η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας αυξήθηκε κατά +0,7% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019.
Ο τομέας των ενδιάμεσων αγαθών ενισχύθηκε κατά +1% σε μηνιαία βάση, ενώ η παραγωγή στον τομέα κεφαλαιουχικών αγαθών ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη, και συγκεκριμένα στο +1,1%.
Αντίθετα, η παραγωγή στον τομέα των καταναλωτικών αγαθών κατέγραψε πτώση της τάξεως του -1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης