Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μπογδάνου για την επίθεση στο ΑΚΕΛ: Ακροδεξιό παραλήρημα, να πάρει θέση ο Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μπογδάνου για την επίθεση στο ΑΚΕΛ: Ακροδεξιό παραλήρημα, να πάρει θέση ο Μητσοτάκης
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέσεις για τις δηλώσεις του Κ. Μπογδάνου
«Δεν προκαλεί έκπληξη, το ακροδεξιό παραλήρημα του Κ. Μπογδάνου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο», αναφέρει ο Τομέας Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Ομογενειακών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως «οι αντικομουνιστικές, εθνικιστικές, ανιστόρητες δηλώσεις του, είναι γνωστές στο πανελλήνιο.
Ούτε οι ύβρεις του εναντίον του ΑΚΕΛ μας κάνουν εντύπωση».
Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως «η ιστορία και οι διαχρονικοί αγώνες του ΑΚΕΛ υπέρ των συμφερόντων του κυπριακού λαού, των εργαζομένων, για ελευθερία, Δημοκρατία, για μια δίκαιη επίλυση του Κυπριακού είναι γνωστοί και δεν μπορούν να κηλιδωθούν από κανέναν Μπογδάνο».
Το Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επιπλέον ότι όμως «ο Κ. Μπογδάνος δεν είναι πια ένας παρουσιαστής ειδήσεων, ούτε ένας απλός σχολιαστής. Είναι βουλευτής της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι ένας σύγχρονος, φιλελεύθερος πολιτικός [...]
Δεν είναι δυνατόν η Ν.Δ., μπροστά σε αυτή την εξαγωγή ακροδεξιού μίσους στην Κύπρο, και μάλιστα σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο, να σιωπά», συμπληρώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να καταδικάσει τις ακροδεξιές ύβρεις του βουλευτή του».
 
Οι δηλώσεις Μπογδάνου και η απάντηση του ΑΚΕΛ

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξη του στον κυπριακό Ρεπόρτερ ανέφερε πως «το ΑΚΕΛ ίσως δεν θα έπρεπε να μιλάει για Ελληνισμό και ελληνικό πατριωτισμό» προσθέτοντας μάλιστα ότι η ιστορία του ΑΚΕΛ «είναι δυστυχώς διάσπαρτη από στιγμές ντροπής».
Άμεση ήταν η απάντηση του ΑΚΕΛ το οποίο ανέφερε πως οι αναφορές του συγκεκριμένου ανθρώπου δεν έχουν καμιά βαρύτητα ενώ απευθυνόμενο στον ΔΗΣΥ, ανέφερε πως "δεν χρειάζεται να κάνει εισαγωγή από την Ελλάδα γραφικούς ακροδεξιούς", καθώς διαθέτει "αρκετούς ο ίδιος".
«Είναι ωστόσο εξαιρετικά αποκαλυπτικό για την ταυτότητα του ΔΗΣΥ το γεγονός ότι η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων του Κόμματος επέλεξε να προσκαλέσει στην Κύπρο αυτόν τον σεσημασμένο ακροδεξιό -ο οποίος, για παράδειγμα, ολοφύρεται επειδή ένας συνοριοφύλακας αγκάλιασε ένα πρόσφυγα που διασώθηκε από τη θάλασσα- για να συζητήσει το Μεταναστευτικό.
Ο συγκεκριμένος βουλευτής, που συνάντησε μάλιστα και Υπουργούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη, είναι αυτός που ειρωνευόταν τη μητέρα του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή Μάγδα Φύσσα και εξέφραζε τη συμπάθεια του στο δολοφόνο.
Είναι ο ίδιος που ισχυριζόταν ότι φταίει η εξέγερση του Πολυτεχνείου «που χάσαμε την Κύπρο», και όχι προφανώς η προδοσία της Χούντας, όπως άλλωστε διαδίδουν οι χουντοπραξικοπηματίες σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ προειδοποιούσε ότι θα μπουν με τα τανκς στο κτήριο της ΕΡΤ.
Ο ρατσισμός, η ομοφοβία, οι προσβολές στα Άτομα με Αναπηρία, ο χαφιεδισμός, ο αντικομμουνισμός της εποχής των σπηλαίων και άλλα παρόμοια είναι όσα συμπληρώνουν το προφίλ του υψηλού προσκεκλημένου του ΔΗΣΥ», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
“Με ποια Ελλάδα συνδέεται το ΑΚΕΛ, είναι γνωστό. Όχι με την Ελλάδα που εκφράζουν και ονειρεύονται οι Μπογδάνοι. Αλλά με την Ελλάδα της δημοκρατίας, των γνήσιων εθνικών και λαϊκών αγώνων, του αντιφασισμού και με όλα όσα παθαίνουν αναφυλαξία οι ομοϊδεάτες του Μπογδάνου», καταλήγει το ΑΚΕΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης