Τελευταία Νέα
Διεθνή

Emmanuel Roman (CEO Pimco): Ο εμπορικός πόλεμος οδηγεί τις ΗΠΑ σε ύφεση

Emmanuel Roman (CEO Pimco): Ο εμπορικός πόλεμος οδηγεί τις ΗΠΑ σε ύφεση
Δυσοίωνες οι προβλέψεις της Pimco για την παγκόσμια οικονομία
O CEO της Pimco, E. Roman, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, λέγοντας πως η εμπορική ένταση θα οδηγήσει σε ύφεση την αμερικανική οικονομία.
Ταυτόχρονα θεωρεί πως ένα σκληρό Brexit είναι προτιμότερο από μια παρατεταμένη περίοδο στην οποία δεν λαμβάνεται καμιά απόφαση.
«Βρισκόμαστε σε μία αδρανή κατάσταση η οποία δεν ευνοεί κανέναν», δήλωσε στο Bloomberg.
Οι παρατηρήσεις του Roman έρχονται σε μια περίοδο στην οποία οι προοπτικές μιας συμφωνίας Brexit εξανεμίζονται, ειδικά μετά την συνομιλία Johnson-Merkel και τις δηλώσεις της Καγκελαρίου ότι μια συμφωνία είνια απίθανη, εξαιτίας της στάσης της Βρετανίας στο θέμα του Ιρλανδικού backstop.
Ο Roman βέβαια δεν φάνηκε να συμφωνεί ούτε με την πιθανότητα ανέλιξης των Εργατικών στην κυβέρνηση: «Πιστεύουμε ότι μια κυβέρνηση των Εργατικών με το πρόγραμμα που διαθέτουν θα ήταν πολύ κακή για τα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία», ανέφερε ο CEO της Pimco.
Επικεντρώνοντας την προσοχή του στις ΗΠΑ, ο επικεφαλής της Pimco, η εταιρεία του οποίου έχει περιουσιακά στοιχεία άνω των 1,8 τρισ. δολαρίων, δήλωσε ότι οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα αποτελούν απειλή για την οικονομία και δεν είναι πιθανό να υπάρξει λύση στο εγγύς μέλλον.
«Η ύφεση θα έρθει γιατί απλά οι καταναλωτές χάνουν την εμπιστοσύνη τους», τόνισε.
Η άποψη αυτή αντικατοπτρίζει την συνολική αντίληψη για την οικονομία από την Pimco. Η εταιρεία έχει συμβουλεύσει τους επενδυτές να μειώσουν τον κίνδυνο και να επικεντρωθούν στη διατήρηση κεφαλαίου καθώς οι Η.Π.Α βρίσκονται σε «ταχύτητα στάσης».
Η ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί στο «φτωχό 1%» κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, σε σύγκριση με το 2,2% που προβλέπεται για το σύνολο του 2019, σύμφωνα με την Pimco. Οι προοπτικές αυτές συγκρίνονται με τις προσδοκίες για ανάπτυξη 1,7% των ΗΠΑ το επόμενο έτος, βάσει 81 εκτιμητών του Bloomberg.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης