Τελευταία Νέα
Διεθνή

Philippe (πρωθ. Γαλλίας): Προτεραιότητά μας ο αγώνας κατά του Ισλαμικού Κράτους - Διστάζουν οι ΗΠΑ

Philippe (πρωθ. Γαλλίας): Προτεραιότητά μας ο αγώνας κατά του Ισλαμικού Κράτους - Διστάζουν οι ΗΠΑ
Επίθεση στην απόφαση Trump να αποχωρήσει από την Συρία, εξαπέλυσε ο Γάλλος πρωθυπουργός
O Γάλλος πρωθυπουργός, Eduard Philippe άσκησε κριτική στις Ηνωμένες Πολιτείες για την απόφασή τους να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την βορειοανατολική Συρία, ενώ παράλληλα υπερασπίστηκε την στάση της χώρας του, λέγοντας πως «προτεραιότητα του Παρισιού παρέμεινε να νικήσει το Ισλαμικό Κράτος».
Η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη βορειοανατολική Συρία, αφήνοντας την Τουρκία να ξεκινήσει μια επίθεση εναντίον κουρδικών μαχητών στην περιοχή, βρήκε αντίθετους τους συμμάχους τους, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, εκ των κυρίων εταίρων της Ουάσινγκτον στην επιχείρηση.
Απαντώντας στο κοινοβούλιο για επικρίσεις της γαλλικής κυβέρνησης από την αντιπολίτευση για το ότι δεν υπερασπίστηκαν δημοσίως τις κουρδικές δυνάμεις ενόψει πιθανής τουρκικής επίθεσης, ο Edouard Philippe είπε ότι το Παρίσι δεν αλλάζει την πολιτική του, σε αντίθεση με την Ουάσινγκτον.
«Ο αγώνας εναντίον του ISIS συνεχίζεται παράλληλα με τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας υπό την καθοδήγηση των Κούρδων», υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος Trump, απαντώντας στις επικρίσεις ότι αφήνει τους Κούρδους στο έλεος του Erdogan, αρνήθηκε πως εγκαταλείπει τις κουρδικές δυνάμεις. Παρ' όλα αυτά εξήρε την Τουρκία ως σημαντικό εμπορικό εταίρο των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης