Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2019

Γαλλία: Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2019
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα καταγραφεί περαιτέρω άνοδος της τάξεως του +0,3%
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (10/10) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, εν μέσω σημαντικής υποχώρησης στον μεταποιητικό κλάδο.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας υποχώρησε κατά -0,9% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, έναντι ανόδου +0,3% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω άνοδο της τάξεως του +0,3%.
Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου σημείωσε πτώση της τάξεως του -0,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι ανόδου +0,4% τον Ιούλιο και έναντι εκτιμήσεων στο +0,3%.
Παράλληλα, σημαντική ήταν και η πτώση στην παραγωγή ορυχείων και λατομείων, και συγκεκριμένα στο -1,4%, ενώ αντίθετα η παραγωγή στον κατασκευαστικό κλάδο κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,3%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας κατέγραψε πτώση της τάξεως του -1,4%, έναντι ετήσιας πτώσης -0,2% τον Ιούλιο και έναντι εκτιμήσεων στο +0,1%.
Όσον αφορά την παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου, καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -1,6% σε ετήσια βάση, έναντι οριακής πτώσης -0,1% προηγουμένως, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης