Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurasia Group: Σε «εύθραυστη συμφωνία» θα καταλήξουν ΗΠΑ και Κίνα - Τι θα περιλαμβάνει

Eurasia Group: Σε «εύθραυστη συμφωνία» θα καταλήξουν ΗΠΑ και Κίνα - Τι θα περιλαμβάνει
Μια «εύθραυστη συμφωνία» ΗΠΑ και Κίνας θα μπορούσε να περιλαμβάνει ότι η Κίνα θα αγοράζει περισσότερα αμερικανικά γεωργικά προϊόντα αλλά και μια αναβολή στην αύξηση των αμερικανικών δασμών στα αμερικανικά προϊόντα 
Την εκτίμηση ότι ΗΠΑ και Κίνα θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια «εύθραυστη συμφωνία» στις συνομιλίες αυτής της εβδομάδας, εξέφρασε αναλυτής της Eurasia Group.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο Michael Hirson από την Eurasia Group, μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να προβλέπει ότι η Κίνα θα αγοράζει περισσότερα αμερικανικά γεωργικά προϊόντα και ότι θα καθυστερήσει η αύξηση των αμερικανικών δασμών στα κινεζικά προϊόντα που έχουν προγραμματιστεί για τις 15 Οκτωβρίου.
Αυτή η στρατηγική μπορεί να γίνει θεωρηθεί ως «μονοπάτι ελάχιστης αντίστασης» για τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump.
«Νομίζω ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πιθανότητες οι δυο πλευρές να καταλήξουν σε μια πολύ εύθραυστη συμφωνία κατά τις συνομιλίες ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση, αλλά θα είναι υπό πίεση σχεδόν αμέσως», δήλωσε ο Hirson.
«Αυτό που ο Trump θα έλεγε είναι ότι: στηρίζουμε τους Αμερικανούς αγρότες, συνεχίζουμε να συνομιλούμε, αλλά δεν μαλακώνω τη στάση μου απέναντι στην Κίνα, διατηρώ τους δασμούς.
Αυτό είναι το είδος της ελάχιστης αντίστασης τώρα για τον Trump», επεσήμανε ο ίδιος μιλώντας στο CNBC και συμπλήρωσε «ο Trump θα μπορεί να δείξει ότι θα είναι σκληρός, αλλά δεν χρειάζεται κάνει θυσίες, θα κάνει τις παραχωρήσεις που είναι απαραίτητες για να φτάσει σε μια ευρεία εμπορική συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης