Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση στο Χάλε της Γερμανίας: Ο δράστης μετέδιδε live για 35 λεπτά

Επίθεση στο Χάλε της Γερμανίας: Ο δράστης μετέδιδε live για 35 λεπτά
Πάνω από 2.000 άτομα παρακολούθησαν το βίντεο του δράστη
Συγκλονισμένη είναι η Γερμανία από την επίθεση στην εβραϊκή συναγωγή της πόλης Χάλε στη Γερμανία. Ο δράστης σκότωσε δύο άτομα έξω από την συναγωγή, ενώ μετέδιδε για 35 λεπτά live βίντεο.
Ο νεοναζί δράστης φορούσε στολή παραλλαγής και μεταλλικό κράνος, στο οποίο είχε προσαρμόσει μία κάμερα, μεταδίδοντας ζωντανά για σχεδόν 35 λεπτά σε ακροδεξιό κανάλι. Μετέδιδε ζωντανά το μακελείο στη διαδικτυακή πλατφόρμα Twitch, με 2.000 άτομα να το παρακολουθούν, ώσπου το βίντεο καταγγέλθηκε. Μάλιστα η αστυνομία αναζητά τους θεατές του βίντεο ως μάρτυρες.
Η πλατφόρμα έχει «πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι συμπεριφορών μίσους και αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά κάθε πράξη βίας. Εργαστήκαμε με συναίσθηση του επείγοντος για τη διαγραφή αυτού του περιεχομένου και θα διαγράψουμε οριστικά κάθε λογαριασμό συνδρομητή που θα διαπιστώσουμε ότι αναρτά ή αναπαράγει περιεχόμενο που συνδέεται με αυτή τη φρικιαστική πράξη«, πρόσθεσε το Twitch.
Εξέχων ηγέτης της εβραϊκής κοινότητας κατηγόρησε τις γερμανικές αρχές ότι δεν παρείχαν την απαιτούμενη ασφάλεια στη συναγωγή.
Αν και ο δράστης δεν μπήκε μέσα στο κτίριο, εντούτοις σκότωσε δύο άτομα που βρίσκονταν έξω από αυτό, σε μια επίθεση που φαίνεται επηρεασμένη από το μακελειό στο τζαμί της Νέας Ζηλανδίας τον Μάρτιο 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης