Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση Guterres για αποκλιμάκωση των συγκρούσεων στη Συρία

Έκκληση Guterres για αποκλιμάκωση των συγκρούσεων στη Συρία
Τον κώδωνα του κινδύνου για επερχόμενη ανθρωπιστική κρίση, έκρουσε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, A. Guterres
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres απηύθυνε έκκληση για αποκλιμάκωση της σύγκρουσης στη Συρία.
«Θέλω να εκφράσω τις βαθύτερες ανησυχίες μου για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην ανατολική Συρία. Είναι απολύτως απαραίτητο αυτό να σταματήσει», δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Κοπεγχάγη.
«Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις πρέπει πάντα να σέβονται το κεφάλαιο των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Οι ανθρωπιστικές ανησυχίες αφορούν όχι μόνο για τα θύματα αλλά και για τον εκτοπισμό των κατοίκων», ανέφερε ο Guterres.
Με συντονισμένα χτυπήματα οι Τούρκοι προελαύνουν στη ΒΑ Συρία.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump εκτόξευσε νέες απειλές κατά της Τουρκίας, προειδοποιώντας ότι αν η Άγκυρα ξεπεράσει τα όρια, θα την καταστρέψει οικονομικά.
Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τα τουρκικά στρατεύματα να προωθούνται ακόμα βαθύτερα στο συριακό έδαφος, ανατολικά του Ευφράτη ποταμού.
«Οι ηρωικοί μας κομάντο που συμμετέχουν στην Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης συνεχίζουν να προωθούνται ανατολικά του Ευφράτη» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, το οποίο ανήρτησε και βίντεο που δείχνει Τούρκους στρατιώτες με τον οπλισμό τους να προχωρούν μέσα στο σκοτάδι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης