Τελευταία Νέα
Εταιρία

Politico: Σίγουροι οι Δημοκρατικοί ότι οι αποδείξεις που έχουν συγκεντρώσει τεκμηριώνουν την παραπομπή του Trump

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων αισθάνονται σίγουροι ότι οι αποδείξεις που έχουν συγκεντρώσει τεκμηριώνουν την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ
Οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων αισθάνονται σίγουροι ότι έχουν όλες τις αποδείξεις που χρειάζονται για την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Trump εξαιτίας της παρακώλυσης των ερευνών τους, σχολιάζει το Politico.
Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η επιστολή που έστειλε ο Νομικός Σύμβουλος του Λευκού Οίκου P. Sipoloni στην Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων N. Pelosi, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς ότι διεξάγουν μία αναξιόπιστη και παράνομη έρευνα για την παραπομπή του προέδρου Trump, είναι η τελευταία επίθεση, μιας εκστρατείας παρακώλυσης που είναι πιθανό να εξελιχθεί, στην επίκληση ενός ογκώδους άρθρου για την παραπομπή του προέδρου Trump.
Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί δεν προετοιμάζονται να παραπέμψουν τον πρόεδρο Trump, μόνο στο Κογκρέσο.
Καθώς καταστρώνουν την στρατηγική παραπομπής που θα ακολουθήσουν, δηλώνουν πως προτιμούν η οποιαδήποτε κατηγορία παραπομπής, να έχει έναν υποστηρικτικό και όχι έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στις προσπάθειές τους.
«Η επιστολή του Λευκού Οίκου δεν αναπτύσσει ένα επιχείρημα, αλλά αποτελεί έναν λίβελο.
Αντανακλά την ξεκάθαρη απόφαση του Λευκού Οίκου να παρεμποδίσει, να αρνηθεί και να στραφεί εναντίον της έρευνας για την παραπομπή», δήλωσε ο Δημοκρατικός βουλευτής P. Welchς στην διάρκεια μιας συνέντευξης του.
«Νομίζω ότι θα πρέπει να είναι η βάση της διαδικασίας παραπομπής, αλλά αυτό δεν απαντάει στην ερώτηση:
Είναι η ώρα να προχωρήσουμε;
Η κοινή γνώμη είναι εδώ;» αναρωτήθηκε ο ίδιος.
Οι βοηθοί υψηλόβαθμων στελεχών των Δημοκρατικών «εξετάζουν ακόμη τα γεγονότα» και δεν συζητούν ακόμη ουσιαστικά για την επίκληση συγκεκριμένων άρθρων παραπομπής, μερικώς επειδή οι Δημοκρατικοί εξακολουθούν να συγκεντρώνουν αποδείξεις κατά του Trump.
Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί συμφωνούν ότι η επιθετική κριτική που ασκεί ο πρόεδρος Trump στις έρευνες τους, εντάσσεται ήδη στην περιοχή της παραπομπής.
«Υπάρχουν πολλές αποδείξεις που είναι εύκολο να δούμε», δήλωσε η Δημοκρατική βουλευτής V. Deming, που είμαι μέλος της Επιτροπής Δικαιοσύνης στην Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά και μέλος στην Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών του ίδιου νομοθετικού σώματος.
Η ίδια υποστηρίζει από τον περασμένο Απρίλιο ότι οι Δημοκρατικοί έχουν συγκεντρώσει αρκετές αποδείξεις, για την παραπομπή του Trump.
Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος Trump έχει εποπτεύσει προσπάθειες ανυπακοής απέναντι στις κλήσεις που έχουν εκδώσει οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων, τόσο για την παράδοση εγγράφων, όσο και για προσωπικές καταθέσεις ενώπιον επιτροπών του ίδιου νομοθετικού σώματος κι αναφορικά με την έρευνα του R. Mueller για τις σχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας με την Ρωσία, το 2016.
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει αρνηθεί να παραδώσει στοιχεία κι έγγραφα που σχετίζονται με την φορολογία του Αμερικανού προέδρου, παρά την εφαρμογή νομοθεσίας που επιτρέπει την απόκτηση των εγγράφων αυτών, από μέλη του Κογκρέσου.
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος Trump εμπόδισε την κατάθεση ενός σημαντικού μάρτυρα στην έρευνα που διεξάγουν οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων για τις προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου να πιέσει τον Ουκρανό πρόεδρο V. Zelemsky να διερευνήσει τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ J. Biden.
«Αυτή η συνολική παρακώλυση αποτελεί από μόνη της, την βάση για την παραπομπή του προέδρου Trump», έγραψε ο Δημοκρατικός βουλευτής L. Doget στο Twitter.
«Η Βουλή των Αντιπροσώπων πρέπει να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην παραπομπή αυτού του παράνομου προέδρου κι επίδοξου αυταρχικού ηγέτη», σχολίασε ο ίδιος.


www.bankingnews.gr