Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester (Fed): Η αμερικανική οικονομία θα αποφύγει μία σοβαρή ύφεση - Σε χαμηλά επίπεδα το επιχειρηματικό κλίμα

Mester (Fed): Η αμερικανική οικονομία θα αποφύγει μία σοβαρή ύφεση - Σε χαμηλά επίπεδα το επιχειρηματικό κλίμα
Η πρόεδρος της Ceveland Fed διευκρίνισε ότι οι τρέχοντες κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία δεν είναι «συνηθισμένοι»
Τη θέση ότι οι τρέχοντες κίνδυνοι με τους οποίους είναι αντιμέτωπη η αμερικανική οικονομία δεν είναι οι συνηθισμένοι, διατύπωσε σήμερα (11/10) η πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Cleveland, Loretta Mester, διευκρινίζοντας ότι οι περισσότεροι κίνδυνοι προέρχονται από τα χαμηλά επίπεδα του επιχειρηματικού κλίματος.
Ειδικότερα, η κα Mester δήλωσε ότι «κατά πάσα πιθανότητα οι ΗΠΑ θα αποφύγουν μία σοβαρή ύφεση», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλή κατάσταση».
Η ίδια εξέφρασε την αντίθεσή της στην απόφαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, ενώ τόνισε ότι θα ήταν ικανοποιημένα εφόσον διατηρηθεί «ο ρηχός δρόμος νομισματικής πολιτικής για την ώρα, εν μέσω προσδοκιών για ισχυρότερο πληθωρισμό».
«Είναι εύκολο να οραματιστεί κάποιος την έκβαση όταν το ασθενές επιχειρηματικό κλίμα οδηγσεί σε ασθενέσθερο ρυθμό προσλήψεων και σε περιορισμό των καταναλωτικών δαπανών», διευκρίνισε η πρόεδρος της Cleveland Fed, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθησή της ότι «η τάση ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας θα συνεχιστεί».
Παράλληλα, η κα Mester δήλωσε ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για το σχήμα της καμπύλης απόδοσης, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «θα χρειαστεί μία μεγαλύτερη αντιστροφή σε σχέση με το παρελθόν ώστε να σηματοδοτήσει μία ύφεση».
«Οι τρέχοντες κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία δεν είναι συνηθισμένοι κίνδυνοι, καθώς οι περισσότεροι προέρχονται από το χαμηλότερο επίπεδο του επιχειρηματικού κλίματος», υπογράμμισε η κα Mester, για να καταλήξει λέγοντας ότι έαν το ασθενέσθερο επιχειρηματικό κλίμα επηρεάσει την αγορά εργασίας και τις καταναλωτικές δαπάνες, «αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάγκη για δράση της νομισματικής πολιτικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης