Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πάρει την αντιλαϊκή σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πάρει την αντιλαϊκή σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ
Τι ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας
«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πάρει την αντιλαϊκή σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και σπρώχνει τη ζωή της εργατικής τάξης ακόμα πιο βαθιά στο λάκκο της εκμετάλλευσης», τόνισε από τη Γυάρο ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Ο ίδιος καλωσόρισε εκ μέρους της ΚΕ του Κόμματος τους «επιζήσαντες κρατούμενους στο "Θανατονήσι", τις γυναίκες, τα αδέλφια και τους απογόνους των αλύγιστων της ταξικής πάλης».
Υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η Γυάρος ήταν τόπος «που επέλεξε η αστική τάξη της χώρας μας, την περίοδο της ένοπλης ταξικής αναμέτρησης 1946-1949 και μετά, στις άλλες δύο περιόδους λειτουργίας αυτής της φυλακής ως και το 1974, για να τσακίσει, όπως ήλπιζε, πρωτοπόρους αγωνιστές, τους κομμουνιστές πριν απ' όλους.
Μα όσο κι αν άλεσε τα κόκκαλά τους, δεν τα κατάφερε. Μάρτυρες όλοι όσοι επέζησαν, πολλοί είναι σήμερα μαζί μας εδώ».
Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν αποκαλυπτήρια Μνημείου με τίτλο "Ρωγμή" που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Αντώνης Μυρωδιάς, ο οποίος συμμετείχε σε πανελλήνιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ για τη φιλοτέχνηση και εγκατάσταση Μνημείων στη Γυάρο και τη Μακρόνησο και έλαβε την πρώτη θέση, όσον αφορά τον διαγωνισμό για τη Γυάρο.
Ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του επεσήμανε ότι  η αστική τάξη «δεν έβαλε στο χέρι» το ΚΚΕ στην ήδη εκατόχρονη πορεία του και πρόσθεσε «το ΚΚΕ στέκει και σήμερα καρφί στο μάτι τους.
Το ΚΚΕ σαλπίζει αντίσταση, οργάνωση, ανατροπή, ειδικά σήμερα που νέα τύμπανα πολέμου ηχούν στη γειτονιά μας, το Αιγαίο, η Μεσόγειος γίνονται όλο και περισσότερο πεδίο ανταγωνισμών, οι "σύμμαχοι" δίνουν το πράσινο φως για νέα επέμβαση στην ήδη ματωμένη Συρία, η χώρα μας μετατρέπεται, απ’ άκρη σ’ άκρη, σε μια απέραντη αμερικάνικη βάση.
Και όλα τα Βαλκάνια πεδίο σκληρού ανταγωνισμού».
Συμπλήρωσε πως «και σ' αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς υπάρχουν αντιστάσεις με την ακούραστη δουλειά των ΚουΚουΕδων».
Ακόμη, αναφέρθηκε στην πείρα και τη γνώση που διδάσκει το ανειρήνευτο της πάλης, σημειώνοντας ότι ο εορτασμός των 100 χρόνων του ΚΚΕ «ήταν μια διακήρυξη σ’ όλους τους τόνους: Δεν δουλώνουμε, δεν υπογράφουμε, τραβάμε μπροστά!
Και είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να τραβήξουμε μπροστά, γιατί μόνον οι ιδέες της κοινωνικής απελευθέρωσης είναι το μέλλον».
Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η δημοκρατία ή θα είναι το κράτος των πολλών, αυτών που παράγουν όλον τον πλούτο και γι’ αυτό θα είναι δικτατορία σε βάρος των λίγων, της αστικής τάξης, ή θα είναι το κράτος που σφάζει καθημερινά, ως δήθεν υπερταξικό, αυτούς που παράγουν όλον τον πλούτο».
Περαιτέρω, ο κ. Κουτσούμπας  τόνισε ότι «η Γυάρος δεν ξεπήδησε από το πουθενά», προσθέτοντας  μεταξύ άλλων, ότι «το χτίσιμο αυτής της φυλακής ήταν ανάγκη της αστικής τάξης για να στεριώσει την εξουσία της, τότε, το 1947, που ο αγώνας του ΔΣΕ είχε ήδη μπει σε νέα, αναβαθμισμένη φάση και ήταν φανερό ότι η ταξική σύγκρουση θα έφτανε μέχρις εσχάτων».
«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ επισημαίνοντας μέσα και από τον συμβολισμό που περιέχει αυτό το μνημείο, τη δυνατότητα να συνεχίσουν να δημιουργούνται ρωγμές σ’ αυτό το σύστημα μέχρι την οριστική ανατροπή του.
Είναι ανάγκη των καιρών» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.
«O ρόλος μας σήμερα είναι γερό ΚΚΕ που να μπορεί να εκπληρώσει την ιστορική του αποστολή, που θα αντέχει και θα συνεχίσει να δρα με την ίδια αταλάντευτη πίστη για το νομοτελειακό, το αναπόφευκτο πέρασμα από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας και κατέληξε λέγοντας «παλεύουμε για να γίνει ο κάθε εργάτης και εργάτρια αφεντικό του εαυτού τους, η εργατική τάξη αφεντικό της δικής της τάξης και όχι υπηρέτης των πλουτοκρατών.
Κι αυτό θα γίνει με τη συνεχή πάλη για αλλαγή συσχετισμών, για ανασύνταξη του κινήματός της, σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, με κοινωνική συμμαχία φυσικά με τους συμμάχους της, την αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, για την τελική ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης