Γεννηματά: Η Τουρκία συνεχίζει την παράνομη εισβολή της στην Συρία - Ώρα να μπει φραγμός στην τουρκική επιθετικότητα

Γεννηματά: Η Τουρκία συνεχίζει την παράνομη εισβολή της στην Συρία - Ώρα να μπει φραγμός στην τουρκική επιθετικότητα
«Είναι ώρα να μπει φραγμός στην Τουρκική επιθετικότητα που εκδηλώνεται πλέον και με πράξεις σε όλη την περιοχή», σύμφωνα με την Φ. Γεννηματά
«Είναι ώρα να μπει φραγμός στην τουρκική επιθετικότητα»,  δηλώνει η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής,  Φ. Γεννηματά, με αφορμή την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.
Η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι «η Τουρκία συνεχίζει την παράνομη εισβολή της στην Συρία, με θύματα ανθρώπινες ζωές και δημιουργεί συνθήκες για νέα κύματα προσφύγων.
Παραβιάζει κυνικά το διεθνές δίκαιο, προκειμένου να επιβάλλει αλλαγή συνόρων στη Βόρειο Συρία και εθνοκάθαρση σε βάρος των  Κούρδων».
«Δυστυχώς οι ισχυροί  αυτού του κόσμου «κλείνουν τα μάτια και γυρίζουν την πλάτη», εγκαταλείπουν αδίστακτα τους συμμάχους τους Κούρδους , στον αγώνα κατά του ISIS, γράφοντας μια νέα σελίδα ντροπής στην παγκόσμια ιστορία.
Παρακολουθούσαν επί 5 μέρες  την απάνθρωπη επιχείρηση της Τουρκίας χωρίς την παραμικρή αντίδραση.
 Χρειάστηκε να κινδυνέψουν να πληγούν δικοί τους στόχοι για να ψελλίσουν προς την Τουρκία κάποια απειλητικά μηνύματα», συμπληρώνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σημειώνοντας πως «η στάση αυτή που αποθρασύνει τον  Ερντογάν, θα οδηγήσει σε νέες συγκρούσεις και σε κίνδυνο αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής  Μεσογείου».
Η ίδια τονίζει  πως «είναι ώρα να μπει φραγμός στην Τουρκική επιθετικότητα που εκδηλώνεται πλέον και με πράξεις σε όλη την περιοχή» και επισημαίνει ότι στον Πρωθυπουργό ανέφερε χθες ότι «οφείλει να ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αποφασίσει συγκεκριμένα,  αποτελεσματικά μέτρα και κυρώσεις κατά της Τουρκίας, αλλαγή της κοινής δήλωσης ευρωπαϊκής ένωσης Τουρκίας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και   άμεση ενίσχυση της Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής  για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων».
 «Από την δική μας πλευρά θα θέσω επιτακτικά αυτό το θέμα στην Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών την ερχόμενη Πέμπτη», προσθέτει η κ.Γεννηματά και καταλήγει σημειώνοντας πως «η Ελλάδα θέλει  καλές σχέσεις γειτονίας με την Τουρκία, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Κάθε επιθετική κίνηση σε βάρος μας θα παίρνει την κατάλληλη απάντηση».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS