Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σε φυλάκιση έως 15 χρόνια θα καταδικαστούν οι ηγέτες της Καταλονίας - Διέρρευσε έγγραφο του Ανώτατου Δικαστηρίου

Reuters: Σε φυλάκιση έως 15 χρόνια θα καταδικαστούν οι ηγέτες της Καταλονίας - Διέρρευσε έγγραφο του Ανώτατου Δικαστηρίου
Oι κατηγορούμενοι αναμένεται να κριθούν ένοχοι για την κατηγορία της κατάχρησης δημοσίων πόρων όμως κανένας δεν θα καταδικαστεί για την εξέγερση στην Καταλονία
Σε φυλάκιση 15 χρόνων αναμένεται να καταδικάσει το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας τους Καταλανούς ηγέτες που ηγήθηκαν το κίνημα για την Ανεξαρτησία της Καταλονίας το 2017.
Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται δικαστικές πηγές, οι κατηγορούμενοι αναμένεται να κριθούν ένοχοι για την κατηγορία της κατάχρησης δημοσίων πόρων, όμως κανένας δεν θα καταδικαστεί για την εξέγερση στην Καταλονία.
Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τα επτά μέλη του ανώτατου δικαστηρίου ενώ η ετυμηγορία αναμένεται να υπογραφεί από τους δικαστές και να δημοσιοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα τη Δευτέρα.
Ο ανώτατος δικαστής, Manuel Marchena, αρνήθηκε να σχολιάσει τις διαρροές στα ΜΜΕ λέγοντας ότι «όλα είναι ανοικτά (γιατί) μια απόφαση δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι να υπογραφεί από κάθε δικαστή».
Ο Marchena μιλούσε σε δημοσιογράφους της El Pais, La Vanguardia και του ABC που κάλυπταν την εκδήλωση για τον εορτασμό της Εθνικής ημέρα της Ισπανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης