Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Οι τουρκικές δυνάμεις στοχοποιούν περιοχές γύρω από δύο πόλεις – Τη πόλη Ras al Ain ανακατέλαβαν οι Κούρδο - Πάνω από 130.000 οι εκτοπισμένοι

Συρία: Οι τουρκικές δυνάμεις στοχοποιούν περιοχές γύρω από δύο πόλεις – Τη πόλη Ras al Ain ανακατέλαβαν οι Κούρδο - Πάνω από 130.000 οι εκτοπισμένοι
Oι Κούρδοι της Συρίας ανακατέλαβαν την πόλη Ras al Ain
Συνεχίζεται για Πέμπτη ημέρα σήμερα, Κυριακή 13/10 η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βορειανατολική Συρία.
Οι τουρκικες δυνάμεις έθεσαν σήμερα στο στόχαστρο τους περιοχές γύρω από δύο πόλεις της συριακής μεθορίου, ενώ οι Κούρδοι της Συρίας ανακατέλαβαν την πόλη Ras al Ain.
Πυρά ακούστηκαν το πρωί της Κυριακής 13/10 από την Ras al Ain , που είναι η μία από τις δυο πόλεις που βρίσκονται στο επίκεντρο της επιχείρησης.
Όπως έκανε γνωστό το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους στη Συρία κατέλαβαν μεγάλα τμήματα της πόλης Σουλούκ στη βόρεια Συρία, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία, στα νοτιοανατολικά της πόλης Ταλ Αμπιάντ.
Σε ό,τι αφορά τα θύματα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι 480 μαχητές του YPG -των δυνάμεων των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG)- έχουν «εξουδετερωθεί» από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση.
Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι έχουν σκοτωθεί 74 μαχητές υπό τις κουρδικές δυνάμεις, 48 μαχητές από τις ομάδες ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία και 30 άμαχοι.
Στο μεταξύ, περισσότεροι από 130.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν λόγω των συγκρούσεων από περιοχές γύρω από τις πόλεις Ταλ Αμπιάντ και Ρας αλ Άιν , όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Συντονισμού του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις (OCHA) ανέφερε ότι το ίδιο και άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις εκτιμούν ότι  έως 400.000 άμαχοι στη ζώνη συγκρούσεων στη Συρία μπορεί να χρειαστούν βοήθεια και προστασία το επόμενο διάστημα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης