Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (Αυστρία): Διεθνής κοινότητα και ΕΕ δεν πρέπει να μένουν θεατές απέναντι στις επιθέσεις Erdogan στη Συρία

Kurz (Αυστρία): Διεθνής κοινότητα και ΕΕ δεν πρέπει να μένουν θεατές απέναντι στις επιθέσεις Erdogan στη Συρία
Η Τουρκία εισβάλει επιπλέον στη Συρία και εμείς ως ΕΕ συνεχίζουμε ακόμη να διεξάγουμε ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Την αντίθεσή του στην τουρκική εισβολή στη Βόρεια Συρία, την οποία θεωρεί «απόλυτα λανθασμένη» εξέφρασε ο ηγέτης του Λαϊκού κόμματος της Αυστρίας Sebastian Kurz ο οποίος αναμένεται να παραμείνει στη θέση του καγκελάριου.
Ο Kurz, συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse υποστήριξε μάλιστα ότι «ευελπιστεί πολύ σε μία δυναμική αντίδραση από τη Διεθνή Κοινότητα» λέγοντας ότι «κι εμείς ως Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπεται να μείνουμε απλά θεατές, οι άνθρωποι εκεί είναι αυτοί που υποφέρουν, αλλά και εμείς στην Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες νέων προσφυγικών ροών και θεωρώ πραγματικά μοιραίο, αυτό που συμβαίνει τώρα».
Στην ερώτηση εάν ήταν λάθος του προέδρου Trump η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι «τους προηγούμενους μήνες δεν διατελούσε καγκελάριος και δεν έχει γνώση πώς ήταν οι επαφές ανάμεσα σε ΕΕ, Trump και Τουρκία». Είπε ωστόσο πως «δεν πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή θα ήταν σωστό να υπάρξει ανατροπή του Trump καθώς εκείνος στον οποίο πρέπει να αυξηθεί η πίεση βρίσκεται στην Τουρκία και έχει ένα όνομα: Erdogan».
Σε σχέση με την απειλή του Τούρκου προέδρου ότι θα ανοίξει τις πύλες και θα καταγγείλει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες, ο εν αναμονή καγκελάριος επισημαίνει πως «εκείνος που αφήνει να εκβιάζεται από τον Erdogan είναι χαμένος και θα ήταν λάθος να βρεθούμε στην θέση του αδύναμου».
Κατά την άποψή του, «η Τουρκία είναι μία χώρα, όπου δεν υπάρχει ένα δημοκρατικό σύστημα που να λειτουργεί, όπου καταπιέζονται οι αντιφρονούντες, όπου εκτοξεύονται ανοικτά απειλές στην κατεύθυνση της ΕΕ και τώρα αυτή η χώρα εισβάλει επιπλέον στη Συρία και εμείς ως ΕΕ συνεχίζουμε ακόμη να διεξάγουμε ενταξιακές διαπραγματεύσεις».
Παρατηρώντας ότι η Τουρκία εξακολουθεί να λαμβάνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ ως υποστήριξη προσέγγισης, ο Kurz τονίζει πως έχει έλθει επιτακτικά ο καιρός να υπάρξει αλλαγή, όχι μόνο στην ρητορική, αλλά τις λέξεις να ακολουθήσουν και πράξεις και να αυξηθεί μαζικά η πίεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης