Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Να τερματιστεί άμεσα η τουρκική επίθεση στη Συρία – Κίνδυνος δραματικών ανθρωπιστικών επιπτώσεων

tags :
Γαλλία: Να τερματιστεί άμεσα η τουρκική επίθεση στη Συρία – Κίνδυνος δραματικών ανθρωπιστικών επιπτώσεων
Απόλυτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η αποτροπή της επανεμφάνισης του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή επισημαίνει η γαλλική Προεδρία
Να σταματήσει άμεσα τη στρατιωτική της επιχείρηση στη Συρία καλεί την Τουρκία η Γαλλία, η οποία υποστηρίζει ότι θα εντείνει τις προσπάθειες της προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ύστερα από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας υπό την προεδρία του Emmanuel Macron ανακοινώθηκε ότι «η Γαλλία θα εντείνει τις διπλωματικές της προσπάθειες, σε στενό συντονισμό με τους εταίρους της στον συνασπισμό εναντίον του Daesh (Ισλαμικού Κράτους), στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του NATO και του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, για να επιτευχθεί ο άμεσος τερματισμός της τουρκικής επίθεσης εν εξελίξει».
Παράλληλα η γαλλική Προεδρία επισημαίνει ότι η επίθεση που εξαπέλυσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας μπορεί να έχει «δραματικές ανθρωπιστικές συνέπειες» και να οδηγήσει στην «επανεμφάνιση του Daesh στην περιοχή» και τη «διαρκή αποσταθεροποίηση της βορειοανατολικής Συρίας».
«Η Γαλλία την καταδικάζει με τον πλέον σθεναρό τρόπο» αναφέρει η γαλλική Προεδρία, η οποία ανακοίνωσε ότι «εντός ωρών» θα λάβει μέτρα για να «εγγυηθεί την ασφάλεια του γαλλικού στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού στην περιοχή» καθώς και να υπάρξει ένα «επείγον πρόγραμμα αντιμετώπισης των ανθρωπιστικών αναγκών» του άμαχου πληθυσμού σε αυτή.
«Απόλυτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η αποτροπή της επανεμφάνισης του Daesh στην περιοχή.
Υπάρχει κίνδυνος απόδρασης, λόγω της επίθεσης της Τουρκίας, φυλακισμένων τρομοκρατών του ΙΚ» αναφέρει η γαλλική προεδρία, η οποία τονίζει ότι «υιοθετήθηκαν επίσης μέτρα για να ενισχυθεί η ασφάλεια της εθνικής επικράτειας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης