Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος (υπ. Εσωτερικών): Να μην χαθεί η ευκαιρία – Να υπάρξει συμφωνία για την ψήφο των ομογενών

Θεοδωρικάκος (υπ. Εσωτερικών): Να μην χαθεί η ευκαιρία – Να υπάρξει συμφωνία για την ψήφο των ομογενών
Εντός της ημέρας η επιστολή του υπ. Εσωτερικών στα κόμματα για τη συγκρότηση της διακομματικής επιτροπής
Να μην χαθεί η ευκαιρία και να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων ζητά ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας ότι οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες.
«Όλοι πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς για να βρούμε τη λύση» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεοδωρικάκος, ο οποίος κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στην επιτροπή να ξανασκεφτεί τη θέση του προκειμένου να υπάρξει ομοφωνία στη Βουλή για το μείζον αυτό ζήτημα.
«Κανείς δεν έχει την πρόθεση να αλλοιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα» είπε ο κ.Θεοδωρικάκος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας θα αποστείλει επιστολή στα πολιτικά κόμματα προκειμένου να συγκροτηθεί η διακομματική επιτροπή και να ορίσουν τον αντιπρόσωπο τους.
Αντικείμενο της διακομματικής επιτροπής θα είναι η διαβούλευση και η εξεύρεση κοινής συνισταμένης σε ζητήματα που αφορούν τη διαδικασία άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, τον τρόπο που θα εκλέγονται οι αντιπρόσωποι των εκτός επικρατείας εκλογέων κ.λπ., που απασχόλησαν ακροθιγώς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς στις συναντήσεις της περασμένης Παρασκευής.
Όπως αναφέρεται, επιδίωξη του υπουργείου Εσωτερικών είναι η σύσταση και συνεδρίαση της επιτροπής να γίνει άμεσα, εντός της εβδομάδας.
Όπως είπε ο κ.Θεοδωρικάκος, η μόνη κόκκινη γραμμή που βάζει η κυβέρνηση θέτει είναι η ψήφος των ήδη εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους Ελλήνων να είναι ισότιμη και να μετρά στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης