Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Σε επαφή Μόσχα και Άγκυρα για την επιχείρηση στη Συρία

Κρεμλίνο: Σε επαφή Μόσχα και Άγκυρα για την επιχείρηση στη Συρία
Ρωσία και Τουρκία βρίσκονται σε επικοινωνία αναφορικά με την εισβολή στη Συρία
Ο εκπρόσωπος τύπου του V. Putin, Dmitri Peskov, δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα και η Άγκυρα βρίσκονται σε επαφή όσον αφορά στην τουρκική επιχείρηση στη Συρία.
«Επαφές μεταξύ της ρωσικής και τουρκικής κυβέρνησης υπάρχουν» δήλωσε ο Peskov στους δημοσιογράφους, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Putin και Erdogan καθώς και τις επαφές μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.
«Υπάρχουν επίσης δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των στρατιωτικών» επεσήμανε ο Peskov, αρνούμενος ωστόσο να επεκταθεί σε λεπτομέρειες.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι «υπήρξαν επαφές, υπήρξαν συγκεκριμένες συμφωνίες», «αλλά δεν μπορώ να προσθέσω τίποτα περισσότερο επ’ αυτού».
Άρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, υπήρξαν συνομιλίες μεταξύ του προέδρου της Συρίας Assad και των Κούρδων.
Ο Peskov είπε ότι «δεν υπάρχει κάποιο νέο στοιχείο στη ρωσική προσέγγιση του ζητήματος αυτού (στη Συρία-σ.σ), τονίζοντας ότι η ρωσική πλευρά ήταν κατηγοηματικά αντίθετη με οποιεσδήποτε ενέργειες που θα προκαλέσουν ένταση στη Συρία.
Στο ερώτημα αν υπάρχει το ενδεχόμενο η Ρωσία να εμπλακεί στρατιωτικά με την Τουρκία στη Συρία, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, είπε ότι «δεν θα θέλαμε καν να σκεφτούμε μια τέτοια εκδοχή», προσθέτοντας ότι «γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχουν δίαυλοι μεταξύ των στρατιωτικών μας».
Στο δε ερώτημα, δεν είναι καιρός η Τουρκία να εγκαταλείψει τη Συρία, δεδομένου ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος κατά της τρομοκρατίας, ο Peskov τόνισε πως «οι μόνοι που μπορούν να το αποφασίσουν είναι στρατιωτικοί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης