Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε υψηλά 6 ετών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2019, στο 3%

Κίνα: Σε υψηλά 6 ετών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2019, στο 3%
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα διαμορφωθεί στο 2,9%
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κίνα για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (15/10) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, δεχόμενος ώθηση από την άνοδο που σημειώθηκε στις τιμές των τροφίμων.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 3% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου 2,8% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα διαμορφωθεί στο 2,9%.
Οι τιμές τροφίμων κατέγραψαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +11,2% γεγονός που αποτέλεσε την ισχυρότερη άνοδο των τελευταίων οκτώ ετών, μετά το +10% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.
Μάλιστα, οι τιμές του χοιρινού κρέατος σημείωσαν νέο «άλμα» σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, και συγκεκριμένα στο +69,3% έναντι +46,7% τον Αύγουστο του 2019, ενώ αντίθετα οι τιμές των νοπών λαχανικών υποχώρησαν κατά -11,8%.
Όσον αφορά της τιμές μη εδώδιμών προϊόντων, καταγράφηκε οριακή επιβράδυνση στο 1%, έναντι ανόδου 1,1% τον προηγούμενο μήνα, ενώ για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019, ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά +2,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών παραγωγού της Κίνας αυξήθηκε κατά +0,9% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019, έναντι ανόδου +0,7% προηγουμένως, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 0,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης