Έκκληση Zaev: Πρέπει να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Β. Μακεδονίας στην Ε.Ε.

Έκκληση Zaev: Πρέπει να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Β. Μακεδονίας στην Ε.Ε.
«Η πορεία μας είναι ευρωπαϊκή, δεν υπάρχει εναλλακτική», τόνισε ο Zaev
Έκκληση προς τους ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. να εγκρίνουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Z. Zaev, σε συνένετυξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Επίτροπο Διεύρυνσης J. Hahn.
«Αγαπητοί ηγέτες μη σβήσετε τα λαμπερά αστέρια που προσπαθούμε να φτάσουμε. Μη γίνετε τα εμπόδια μας, αλλά γίνετε οι ήρωές μας. Για μας η ευρωπαϊκή πορεία είναι μοναδική, δεν υπάρχει εναλλακτική».
«Η όποια περαιτέρω αναβολή θα εκληφθεί ως αρνητική απόφαση και θα έχει αρνητικές συνέπειες. Θα προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση στους πολίτες και στα μέλη του Κοινοβουλίου μας που υποστήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι στενά συνδεδεμένη με το άνοιγμα των κεφαλαίων της ενταξιακής διαδικασίας».
Απευθυνόμενος στους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, ο Zaev έστειλε μήνυμα ότι τα επιτεύγματα που έχει πετύχει η χώρα δεν μπορεί κανείς να της τα στερήσει, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ.
Από την πλευρά του, ο επίτροπος Διεύρυνσης, J. Hahn, σημείωσε ότι αυτό που ζητείται από τους ηγέτες, είναι ένα «πράσινο φως», κάτι που δεν σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν την επόμενη βδομάδα. «Θα είναι όμως, ένα ξεκάθαρο σήμα της δέσμευσης στην ευρωπαϊκή προοπτική», τόνισε.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS