Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Eurostat: Στο 31,8% το ποσοστό των Ελλήνων που κινδυνεύουν με απόλυτη φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό

tags :
Eurostat: Στο 31,8% το ποσοστό των Ελλήνων που κινδυνεύουν με απόλυτη φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό
Τι δείχνει έρευνα της Eurostat για τον «χάρτη της φτώχειας στην Ευρώπη»
Δυσάρεστα είναι για την Ελλάδα αλλά και για αρκετές ακόμη χώρες της ΕΕ τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat και αφορούν τον «χάρτη της φτώχειας» στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τη ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία ένας στους πέντε κατοίκους της ΕΕ κινδυνεύει από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, δηλαδή 109,2 εκατομμύρια ανθρώπους.
Image
Πάνω από το 20% των ανδρών και 22,5% των γυναικών αντιμετωπίζουν είτε εισοδηματική φτώχεια, είτε είναι σοβαρά στερημένοι ή ζουν σε νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα από εργασία.
Η κατάσταση διαφοροποιείται στις χώρες-μέλη της ΕΕ.
Η Βουλγαρία αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο κίνδυνο και ακολουθεί η Ρουμανία με ποσοστό 32,5%, η Ελλάδα με 31,8%, η Λετονία με ποσοστό 28,4%, η Λιθουανία με 28,3%, η Ιταλία με 27,3% και η Ισπανία με 26,1%.
Image
Τα κριτήρια της ΕΕ με τα οποία καθορίζεται ο κίνδυνος φτώχειας είναι το ύψος του εισοδήματος (αν είναι κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος), η έλλειψη ορισμένων βασικών μέσων διαβίωσης (όπως δυσκολίες στην καταβολή του ενοικίου και κοινόχρηστων, προβλήματα θέρμανσης) και η υψηλή ανεργία.
Παράλληλα ένας στους 17 Ευρωπαίους αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη υλικών αγαθών.
Image
Αυτό σημαίνει οι συνθήκες διαβίωσής τους περιορίζονται από την έλλειψη πόρων, όπως η μη δυνατότητα να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, να έχουν θέρμανση ή να κάνουν διακοπές μιας εβδομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης