Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το παράδοξο της Market In - Με ταμείο 22 εκατ. έριξε φέσι στα ασφαλιστικά ταμεία

tags :
Το παράδοξο της Market In - Με ταμείο 22 εκατ. έριξε φέσι στα ασφαλιστικά ταμεία
Το παράδοξο της Market In
Αύξηση σημείωσε ο τζίρος των καταστημάτων Market In ο οποίος το 2018 ανήλθε στα 284,1 εκατ. ευρώ έναντι 251 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι η αλυσίδα αν και έχει ταμειακά διαθέσιμα 22,4 εκατ ευρώ, εντούτοις έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία έχει βάλει σε ρύθμιση.
Ειδικότερα στις παρατηρήσεις του ο ορκωτός ελεγκτής αναφέρει ότι στους λογαριασμούς των υποχρεώσεων «λοιπές μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις», «Λοιποί φόροι τέλη» και «Οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης» περιλαμβάνονται και ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις συνολικού ποσού 5,2 εκατ. ευρώ που έχουν ρυθμιστεί και καταβάλλονται σε μηνιαίες δόσεις.  
Αναφορικά με την πορεία των οικονομικών της μεγεθών, η διοίκηση της Market In, τονίζει ότι η αύξηση των πωλήσεων προήλθε από την λειτουργία των νέων καταστημάτων και την ανακαίνιση ήδη υπάρχοντων.
To 2019 η Market In οργάνωσε και εγκαινίασε τη λειτουργία συνολικά 8 νέων σούπερ μάρκετ, που εδρεύουν στο Κιλκίς, τα Γιαννιτσά, την Έδεσσα και το Νυδρί, ανεβάζοντας τον αριθμό των καταστημάτων του δικτύου της σε 185.
Το 2019 η εταιρεία προγραμματίζει την ίδρυση 20 ακόμη νέων σούπερ μάρκετ, οπότε το δίκτυό της θα φτάσει τα 205 καταστήματα.
Στη λίστα των υπό δημιουργία καταστημάτων της εταιρείας φέτος περιλαμβάνονται 6 ακόμη καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κι άλλα τόσα στο υπόλοιπο του νομού της.
Επίσης, στο ετήσιο πλάνο της για το 2019 προβλέπονται 20 ανακαινίσεις παλαιών σούπερ μάρκετ της αλυσίδας, όσες πραγματοποίησε και στη διάρκεια του 2018.
Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στις 683 χιλ ευρώ, ενισχυμένα κατά 84,97%.
Το 2018, η Market Ιn απορρόφησε τη θυγατρική της Keep & Pick, η οποία «έτρεχε» το κέντρο αποθήκευσης και διανομής, που είχε αναλάβει την πλήρη διαχείριση των εμπορευμάτων της αλυσίδας.
Να σημειωθεί ότι η αλυσίδα βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τους πρώην εργαζόμενους της Καρυπίδης.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι εργαζόμενοι της πρών αλυσίδας Καρυπίδης στα Γιάννενα, κέρδισαν την αγωγή καθώς η  απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, που βγήκε στις 20/9/2019, σημειώνει ότι το κατάστημα μεταβιβάστηκε (πριν περίπου τρία χρόνια) στην επιχείρηση «Market In», που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συνεχίσουν να απασχολούνται και στο νέο εργοδότη με τους ίδιους όρους που απασχολούνταν στον προηγούμενο.
Ακόμα ορίζει ότι ο εργοδότης οφείλει να καταβάλλει στους εργαζόμενους το ποσό των 200.000 ευρώ, που αντιστοιχεί σε ένα μέρος των μισθών για το χρονικό διάστημα που θα έπρεπε να τους απασχολεί (από τον Νοέμβρη του 2016).
Επιπλέον αυτού του ποσού οι εργαζόμενοι έχουν ήδη πάρει και άλλο ποσό, ενώ διεκδικούν το σύνολο των μισθών που αντιστοιχεί σε όλη την περίοδο.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης