Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αιχμές Μητσοτάκη σε ΕΕ: Χρειαζόμαστε πολύ μεγαλύτερη αλληλεγγύη για το μεταναστευτικό - Ελλάδα και Ευρώπη δεν μπορεί να εκβιάζονται από την Τουρκία

Αιχμές Μητσοτάκη σε ΕΕ: Χρειαζόμαστε πολύ μεγαλύτερη αλληλεγγύη για το μεταναστευτικό - Ελλάδα και Ευρώπη δεν μπορεί να εκβιάζονται από την Τουρκία
Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε μεγαλύτερη αλληλεγγύη από την ΕΕ για την διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού 
Σαφείς αιχμές κατά της ΕΕ για τη στάση της απέναντι στην Τουρκία και τις απειλές της για 3,6 εκατ. πρόσφυγες άφησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες.
Μάλιστα, διεμήνυσε ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν μπορεί να εκβιάζονται από την Τουρκία.
«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρές στρατηγικές προκλήσεις, οι οποίες βρίσκονται στην προμετωπίδα της ευρωπαϊκής ατζέντας.
Οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες και είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο» τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν μπορεί να εκβιάζονται από την Τουρκιά σε αυτό το θέμα.
Η ΕΕ πρέπει να επιδείξει πολύ μεγαλύτερη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα στη διαχείριση αυτού του ζητήματος.
Να εκπονηθεί μια νέα δέσμη μέτρων για τη μετανάστευση και το άσυλο, αλλά και να υπάρξει ένα σχέδιο Β΄ στην περίπτωση που η υφιστάμενη κρίση εξελιχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».
Σημείωσε δε ότι η Ελλάδα σε σχέση με την Κύπρο από την πρώτη στιγμή υποστήριξε την απόφαση που ελήφθη στο επίπεδο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων που αφορά στοχευμένες κυρώσεις σε πρόσωπα και επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην παράνομη γεώτρηση που διενεργεί η Τουρκία στα κυπριακά χωρικά ύδατα.
Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά την εισβολή στην Τουρκία, ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, είχε απείλησε πως η Άγκυρα θα στείλει στην Ευρώπη τους 3,6 εκατ. Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία, αν οι ευρωπαϊκές χώρες χαρακτηρίσουν κατοχή την τουρκική στρατιωτική επίθεση στη Συρία.
«Θα ανοίξουμε τις πύλες και θα σας στείλουμε 3,6 εκατ. πρόσφυγες» ήταν η ακριβής του δήλωση σε ομιλία του προς βουλευτές του κόμματός του, του AKP, στην Άγκυρα.

«Θα τιμήσουμε την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «έπειτα από δέκα χρόνια κρίσης η Ελλάδα γυρνάει σελίδα.
Πήραμε εντολή για μα εφαρμόσουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, να δημιουργήσουμε δουλειές, να μειώσουμε τη γραφειοκρατία, να προσελκύσουμε επενδύσεις και να κάνουμε την ζωή του μέσο Έλληνα καλύτερη.
Θα τιμήσουμε την εντολή που λάβαμε.
Οι Έλληνες, ειδικά οι νέοι δικαιούνται ευκαιρίες και όχι ελλείμματα».
Τέλος, αναφερόμενος στα Δυτικά βαλκάνια, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας και άγκυρα σταθερότητας σε μια πολύ ταραχώδη περιοχή.
«Υποστηρίζουμε την πορεία προς την ευρωπαϊκή ένταξη που παρασχέθηκε στους βόρειους γείτονές μας, αρκεί να σέβονται τις διεθνείς συμφωνίες που υπέγραψαν, είναι προσηλωμένοι στο κράτος το διεθνές δίκαιο και φυσικά σέβονται τα δικαιώματα των μειονοτήτων», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης