Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλές και ύβρεις κατά Akinci - Παρέδωσε φάκελο σε αστυνομία και εισαγγελία

tags :
Απειλές και ύβρεις κατά Akinci - Παρέδωσε φάκελο σε αστυνομία και εισαγγελία
Δεν σταματούν οι απειλές εναντίον του Τουρκοκύπριου ηγέτη
Φάκελο με στοιχεία για τις απειλές, τις ύβρεις και τις επιθέσεις που δέχθηκε ο M. Akinci και μέλη της οικογένειάς του επέδωσαν σήμερα στην «αστυνομία» και την «εισαγγελία» στα κατεχόμενα εκπρόσωποι του Τουρκοκύπριου ηγέτη.
Ο «υφυπουργός παρά τω προέδρω», Γκιουρντά Χιουντάογλου επέδωσε στον φάκελο στον «γενικό εισαγγελέα» και ο «διευθυντής του γραφείου του προέδρου», Τζενκ Γκιουρτζιάγ στον «αρχηγό της αστυνομίας». Ο ίδιος φάκελος δόθηκε και στην τουρκική «πρεσβεία» στη Λευκωσία.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρεται ότι με τον φάκελο που παραδόθηκε και στους δύο «θεσμούς» ζητείται η λήψη μέτρων εναντίον των ατόμων που έχουν απειλήσει την ζωή του Akinci και της οικογένειάς του.
Πολλοί είναι χρήστες ενεργών λογαριασμών στην Τουρκία, ενώ υπάρχουν και "υπήκοοι" του ψευδοκράτους, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Ο «αρχηγός αστυνομίας», Σουλεϊμάν Μανάβογλου ανέφερε ότι ήδη η «αστυνομία» έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα και ο φάκελος με τα στοιχεία αυτά θα προστεθεί στην έρευνά του και «θα γίνει τάχιστα αυτό που πρέπει». Ο δε «γενικός εισαγγελέας», Μπεχίτς Οζτούρκ ανέφερε ότι «θα εργαστούμε με ευαισθησία πάνω στο θέμα».
Οι ύβρεις και οι απειλές εναντίον του Akinci συνεχίζονται.
Αφορμή οι δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη με τις οποίες εξέφρασε την αντίθεσή του στην τουρκική εισβολή στη Συρία, λέγοντας πως «η πηγή της ειρήνης αναβλύζει αίμα»
Οι δηλώσεις Akinci είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Άγκυρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης