Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Εξαιρετικά περίπλοκη κατάσταση εάν δεν εγκρίνει η Βουλή των Κοινοτήτων τη συμφωνία για το Brexit

tags :
Juncker: Εξαιρετικά περίπλοκη κατάσταση εάν δεν εγκρίνει η Βουλή των Κοινοτήτων τη συμφωνία για το Brexit
Ενέκριναν ομόφωνα τη συμφωνία οι 27 ηγέτες της ΕΕ
Την θέση ότι θα δημιουργηθεί μια εξαιρετικά περίπλοκη κατάσταση σε περίπτωση που η  Βουλή των Κοινοτήτων δεν εγκρίνει κατά την αυριανή ψηφοφορία τη συμφωνία για το Brexit, στην οποία κατέληξαν η βρετανική κυβέρνηση και η ΕΕ, διατύπωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
«Σε αυτή την περίπτωση, θα βρεθούμε σε μια κατάσταση εξαιρετικά περίπλοκη» είπε ο Juncker μετά το πέρας της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Οι 27 έδωσαν χθες πράσινο φως στην in extremis συμφωνία για το Brexit που διαπραγματεύονταν οι δύο πλευρές ως την τελευταία στιγμή πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όμως o Boris Johnson θα χρειαστεί να δώσει μάχη για να εξασφαλίσει την έγκριση της από το κοινοβούλιο της χώρας του.  
Η αβεβαιότητα παραμένει καθώς το ενωτικό βορειοϊρλανδικό κόμμα DUP, σύμμαχος-κλειδί των Συντηρητικών του Johnson με 10 μέλη στη Βουλή των Αντιπροσώπων, συνεχίζει να αρνείται να υποστηρίξει τη νέα συμφωνία για το διαζύγιο ενώ αρνητική στη συμφωνία είναι και το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων θα συνεδριάσουν εκτάκτως το Σάββατο. Ωστόσο οι θέσεις που εξέφρασαν το DUP και οι Εργατικοί καθιστά απίθανη την έγκριση του κειμένου.
Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ την 31η Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης