Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Η Ευρώπη είναι αδύναμη να σταματήσει τις επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία

Spiegel: Η Ευρώπη είναι αδύναμη να σταματήσει τις επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία
Οι ευρωπαίοι θέλουν να αφήσουν άλλους να βρωμίσουν τα χέρια τους γ αυτό η κριτική απέναντι στον Trump είναι υποκριτική
Επικριτικό απέναντι στην ΕΕ για την «αδυναμία» της Ευρώπης να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στη Συρία είναι το γερμανικό Der Spiegel που στο πρωτοσέλιδο του κάνει λόγο για «συνθηκολόγηση της Δύσης».
Το περιοδικό αφιερώνει σειρά άρθρων και ανταποκρίσεων από τη βόρεια Συρία για τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών. Σε ένα από αυτά επικρίνει την αδυναμία της Ευρώπης.
Ο αρθρογράφος επιδοκιμάζει δήλωση του Jan Aselborn, υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, ο οποίος παραδέχθηκε ανοιχτά ότι «εμείς ως Ευρωπαίοι δεν είμαστε σε θέση να σταματήσουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και δεν υπάρχει καμιά ευρωπαϊκή χώρα που να θέλει να στείλει στρατιώτες στη ζώνη ασφαλείας». Και ο αρθρογράφος επισημαίνει:
«Εδώ και χρόνια συζητούν οι Ευρωπαίοι για στενή συνεργασία στον τομέα της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής για ευέλικτες επιχειρησιακές ομάδες, κοινούς στρατούς και προμήθειες εξοπλιστικού υλικού.
Αλλά, εάν θα επρόκειτο να γίνουν ένοπλη δύναμη τάξης, εν προκειμένω στη Συρία, δεν θα μπορούσαν να βρουν κοινό παρονομαστή, πόσο μάλλον να περάσουν σε κοινή δράση.
Θέλουν να αφήσουν σε άλλους να βρωμίσουν τα χέρια τους. Γι αυτό η κριτική απέναντι στον Trump είναι υποκριτική».

www

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης