Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρκελώνη: Διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Ισπανίας ζητά ο ηγέτης των Καταλανών

Βαρκελώνη: Διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Ισπανίας ζητά ο ηγέτης των Καταλανών
Η βία αυτής της εβδομάδας δεν αντικατοπτρίζει την ειρηνική φύση του κινήματος ανεξαρτησίας της Καταλανίας
Την έναρξη συνομιλιών με την ισπανική κυβέρνηση ζήτησε ο ηγέτης των Καταλονών που τάσσονται υπέρ ης ανεξαρτησίας της περιοχής Quim Torra μετά τις βίαιες συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει και πάλι στη Βαρκελώνη μετά την ανακοίνωση της καταδίκης των Καταλανών ηγετών.
«Καλούμε τον πρωθυπουργό της ισπανικής κυβέρνησης να παραμείνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συζητήσει μαζί μας», δήλωσε ο Torra στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι «η βία αυτής της εβδομάδας δεν αντικατοπτρίζει την ειρηνική φύση του κινήματος ανεξαρτησίας της Καταλανίας».
«Η βία δεν υπήρξε και δεν θα είναι ποτέ η επιλογή μας, ούτε στη Βαρκελώνη, ούτε στην Tarragona, ούτε στη Lleida ούτε στη Girona» τόνισε, αναφερόμενος σε πόλεις της Καταλονίας στις οποίες έχουν ξεσπάσει βίαια επεισόδια.
Η Βαρκελώνη έζησε μια από τις χειρότερες νύχτες της χθες (18/10) όπου μασκοφόροι νεαροί έκλεισαν τους δρόμους βάζοντας φωτιά σε κάδους ενώ συγκρούστηκαν βίαια με την αστυνομία η οποία απάντησε με πυρά και δακρυγόνα.
Στα νοσοκομεία της Βαρκελώνης μεταφέρθηκαν 152 άτομα ενώ άλλα 32 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία άλλων πόλεων της Καταλονίας .
Η αστυνομία δήλωσε ότι συνέλαβε 54 άτομα χθες κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που πυροδότησαν η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας που επέβαλε ποινές φυλάκισης στους εννέα Καταλανούς ηγέτες οι οποίοι οδήγησαν την Καταλονία στο δημοψήφισμα το 2017 ζητώντας την ανεξαρτησία της από την Ισπανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης