Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διγαλάκης: Θα ενισχύσουμε την κινητικότητα φοιτητών μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων

Διγαλάκης: Θα ενισχύσουμε την κινητικότητα φοιτητών μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων
Θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα «εσωτερικό πρόγραμμα "Erasmus"» μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων, ανέφερε ο Β. Διγαλάκης
Στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αναφέρθηκε, ο υφυπουργός Παιδείας, Β. Διγαλάκης, μιλώντας στην εφημερίδα "Τα Νέα Σαββατοκύριακο".
Αρχικά, σύμφωνα με το υφυπουργό, θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα "εσωτερικό πρόγραμμα "Erasmus" " μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων.
"Θα ενισχύσουμε την κινητικότητα των φοιτητών μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων.
Θα μπορεί δηλαδή ένας νέος ή νέα αν θέλει να μετακινηθεί για ένα εξάμηνο από ένα πανεπιστήμιο της χώρας σε άλλο στη διάρκεια των σπουδών του", όπως εξήγησε.
Αυτό, σημείωσε ο κ.Διγαλάκης, θα πρέπει να γίνει "ισορροπημένα και αμφίδρομα" για "να μην απογυμνωθούν τα περιφερειακά πανεπιστήμια".
Ο ίδιος επανέλαβε ότι η ηγεσία του υπουργείου είναι υπέρ της αυτονομίας των ΑΕΙ, έχοντας ως "θεσμικό αντίβαρο" τα Συμβούλια Ιδρυμάτων.
Επιπλέον, ο κ. Διγαλάκης επεσήμανε ότι θα ενισχυθεί η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) "ώστε με αναβαθμισμένο κύρος να επιτελεί το έργο της".
Για τις αξιολογήσεις των πανεπιστημίων ανέφερε ότι τα αποτελέσματά τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο συνολικό σχεδιασμό των ΑΕΙ, "όπως για παράδειγμα συνδέοντας μέρος της χρηματοδότησης με την αξιολόγηση".
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης