Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την «Ημέρα της Αστυνομίας» ο Πατούλης – Τι ανέφερε

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την «Ημέρα της Αστυνομίας» ο Πατούλης – Τι ανέφερε
Με επιδείξεις από άνδρες της ΕΚΑΜ, καθώς και έκθεση αντικειμένων και φωτογραφικού υλικού που αποτυπώνουν την ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας»
Στη θεία λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία στο Ζάππειο στο πλαίσιο του εορτασμού της "Ημέρας της Αστυνομίας" και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, παρέστη ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης.
Η θεία λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών πραγματοποιήθηκε παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργού, Μ. Χρυσοχοΐδη και του Υφυπουργού Ε. Οικονόμου, Βουλευτών, (Θ. Μπούρας, Β. Οικονόμου, Ν. Δούνια, Β. Σπανάκης, Θ. Πλεύρης, Κ. Μπογδάνος, Γ. Καμίνης, κ.α.), του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μ. Καραμαλάκη, αξιωματικών του Σώματος, αιρετών και πλήθους κόσμου.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο όπου μεταξύ άλλων έγιναν και επιδείξεις από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σημειώνεται ότι με επιδείξεις από άνδρες της ΕΚΑΜ, καθώς και έκθεση αντικειμένων και φωτογραφικού υλικού που αποτυπώνουν την ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα  οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.
Στον περίβολο του Ζαππείου ήταν από εκτεθειμένα παλιά και σύγχρονα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, από ένα παμπάλαιο περιπολικό και μια μοτοσικλέτα, μέχρι το ένα ελικόπτερο του Σώματος, τα «drone», συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών με τον εξοπλισμό του, καθώς και εκπαιδευμένος σκύλος και το λεωφορείο της ανακύκλωσης της ΕΛΑΣ.
Ο υπουργός,  Μ. Χρυσοχοϊδης, επί των ημερών του οποίου το 2002 είχε καθιερωθεί η «Ημέρα της Αστυνομίας» πριν από 17 χρόνια, μετά την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, συνομίλησε με όλους τους αστυνομικούς και παρακολούθησε μαζί με τους άλλους προσκεκλημένους, καταρρίχηση αστυνομικών της ΕΚΑΜ από ελικόπτερο στο προαύλιο του Μεγάρου, τους οποίους στην συνέχεια συνεχάρη και φωτογραφήθηκε μαζί τους.
Image
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με δεξίωση εντός του Μεγάρου, όπου είχε στηθεί έκθεση με αντικείμενα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Διεύθυνσης Ιστορίας της ΕΛΑΣ, όπως παλιά όπλα, γραφομηχανές, στολές κ.λπ.
Ο κ. Πατούλης, με αφορμή το σημερινό εορτασμό σε δηλώσει του ανέφερε ότι «η 20η Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής και αναγνώρισης του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Είναι μια ημέρα με ιδιαίτερη συμβολική αξία.
Όπως έχω πράξει και στο παρελθόν ως Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, έτσι και τώρα ως Περιφερειάρχης Αττικής θα είμαι στο πλευρό των στελεχών της Αστυνομίας διευκολύνοντας το λειτούργημα που προσφέρουν, προς όφελος των πολιτών.
Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ως Περιφερειάρχης η συνεργασία μας με την Ελληνική Αστυνομία είναι ιδιαίτερα γόνιμη.
Η συνεργασία μας σε περιπτώσεις όπως η αποξήλωση αφισών και του ελέγχου των σχολικών λεωφορείων είναι μερικά μόνο ενδεικτικά παραδείγματα».
Πρόσθεσε ότι «η Περιφέρεια Αττικής τιμά και σέβεται το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, που κάτω από δύσκολες συνθήκες και ελάχιστα μέσα, δίνει δύσκολο αγώνα για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτών.
Αναγνωρίζουμε τη μεγάλη σημασία ενός θεσμού με ουσιαστική προσφορά στην ελληνική κοινωνία.
Η συμβολή των Ελλήνων αστυνομικών στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες είναι ουσιαστική.
Θα είμαστε δίπλα τους όπου χρειαστεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης