Μηταράκης: Δεν θα δείξουμε ανοχή σε αυτούς που εσκεμμένα κλέβουν τα ασφαλιστικά Ταμεία

Μηταράκης: Δεν θα δείξουμε ανοχή σε αυτούς που εσκεμμένα κλέβουν τα ασφαλιστικά Ταμεία
Ο κ. Μηταράκης συναντήθηκε με τη διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ)
Μήνυμα προς τους στρατηγικούς κακοπληρωτές των ασφαλιστικών Ταμείων έστειλε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης.
«Δεν θα δείξουμε ανοχή σε αυτούς που εσκεμμένα κλέβουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ στηρίξαμε έμπρακτα με τις 120 δόσεις, όσους πράγματι ήθελαν να αφήσουν πίσω τους την κρίση» δήλωσε ο κ. Μηταράκης μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Μηταράκη, η σύσκεψη επικεντρώθηκε στις πλέον ακραίες περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης.
«Εταιρείες, όπως οδικής βοήθειας, ΙΕΚ και εταιρείες εστίασης, που με διάφορα προσχήματα αποφεύγουν συστηματικά να καταβάλουν τις οφειλόμενες εισφορές.
Θα κινηθούμε με κάθε διαθέσιμο νομικό μέσο –ποινικό και αστικό- ενώ εξετάζουμε και αλλαγές του νομικού πλαισίου, ώστε να εισπραχθούν τα οφειλόμενα που ανήκουν στους εργαζόμενους και στους ασφαλισμένους» δήλωσε ο κ. Μηταράκης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS