Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαβεβαιώσεις Zuckerberg στο αμερικανικό Κογκρέσο για το κρυπτονόμισμα Libra

Διαβεβαιώσεις Zuckerberg στο αμερικανικό Κογκρέσο για το κρυπτονόμισμα Libra
Από ακρόαση στο Κογκρέσο πέρασε σήμερα (23/10) ο Mark Zuckerberg
Ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, πέρασε σήμερα 23/10 από ακρόαση στο Κογκρέσο και υπερασπίστηκε το σχέδιο για έκδοση του ψηφιακού νομίσματος, Libra.
Ο Zuckerberg υποστήριξε ότι το Libra θα αποτελέση μια δύναμη που θα μπορούσε να μειώσει το κόστος για τις ηλεκτρονικές πληρωμές και να βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Παράλληλα ξεκαθαρισε πως δεν θα υποστηρίξει την έναρξη της πρωτοβουλίας, η οποία υποστηρίζεται από 21 μέλη, μέχρις ότου ικανοποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών.
Η Maxine Waters, Δημοκρατική και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, είχε ζητήσει από το Facebook να διακόψει το προγραμματισμένο λανσάρισμα του Libra, το οποίο ήταν σχεδιασμένο για το 2020.
Ρώτησε τον Zuckerberg για τα βήματα που έχει κάνει το Facebook κατά της παραπληροφόρησης πριν τις εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2020.
«Θα ήταν επωφελές για όλους αν το Facebook επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των πολλών υφιστάμενων ελλείψεων και αποτυχιών του προτού προχωρήσει περαιτέρω στο πρόγραμμα Libra», τόνισε στον Zuckerberg.
Το Libra βρίσκεται εν μέσω δριμείας κριτικής και αντιμετωπίζει την επιφυλακτικότητα τόσο των νομοθετών όσο και των ρυθμιστικών φορέων, υπό τον φόβο ότι μπορεί να ενισχύσει τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, Διάφοροι οικονομικοί εταίροι, όπως οι Mastercard, Visa, PayPal και eBay, εγκατέλειψαν το έργο.
Ο Zuckerberg αναγνώρισε τα λάθη του Facebook, αλλά δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να σταματήσουν το Libra, με έδρα την Ελβετία, που θα βοηθούσε στη μείωση του κόστους των παγκόσμιων πληρωμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης