Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δύο εθελουσίες εξόδους περιλαμβάνει το πρόγραμμα μείωσης προσωπικού της Τράπεζας Πειραιώς

Δύο εθελουσίες εξόδους περιλαμβάνει το πρόγραμμα μείωσης προσωπικού της Τράπεζας Πειραιώς
Στα 1000 και πλέον άτομα ο στόχο μείωσης του προσωπικού
Η πρώτη θα ανακοινωθεί άμεσα, είναι στοχευμένη και αφορά 300 άτομα του RBU που δεν κατευθύνθηκαν στην Intrum ενώ μια ακόμη εθελουσία ευρείας βάσεως αναμένεται περί το τέλος του έτους και εκτιμάται πως ο στόχος θα είναι η αποχώρηση τουλάχιστον 500 ατόμων, αλλά το πάνω μέρος της κλίμακας βρίσκεται πολύ υψηλότερα (μπορεί και 1000 άτομα΄).
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως δεν θα υπάρξουν οι πολυτέλειες του παρελθόντος όμως τούτο σημαίνει σχετικώς περιορισμένα κίνητρα όπως αναφέρουν  κάποιοι εργαζόμενοι . Το παράδειγμα της Alpha Bank  της οποίας η τελευταία εθελουσία χαρακτηρίζεται ως πραγματικά επιτυχημένη εθελουσία εμπεριείχε και αρκετά γενναιόδωρα κίνητρα. Ωστόσο πλέον οι τράπεζες στο σύνολό τους έχουν να ισορροπήσουν μεταξύ σφύρας και άκμωνος, δηλαδή της ανάγκης να μειώσουν το προσωπικό τους αλλά χωρίς κάποιο θεόρατο κόστος που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν.
Οι δύο εθελουσίες πάντως μιας και θα αναγγελθούν κοντά η μία στην άλλη δεν αναμένεται να έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους και σε επίπεδο μέσου όρου εκτιμάται πως θα δώσουν στους εργαζόμενους ποσά μεταξύ 55-60 χιλ. ευρώ δηλαδή αισθητά παρακάτω από προηγούμενες εθελουσίες.
Σε ότι αφορά το RBU οι εργαζόμενοι που δεν δέχθηκαν να μετακινηθούν στην Intrum έχουν στη διάθεσή τους τρεις λύσεις: η μία είναι να μετακινηθούν σε θέσεις που υπάρχουν πραγματικά ανάγκες στη τράπεζα που όμως συχνά προσκρούει με τις γεωγραφικές δυνατότητες που διαθέτει ο κάθε εργαζόμενος, να λάβει την εθελουσία  ή και να οδηγηθεί σε σε εισπρακτική εταιρία συνεργαζόμενη με την τράπεζα.
Πάντα βεβαίως υπάρχει η δυνατότητα οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να καταλήξουν και στην Intrum. Ωστόσο είναι σαφές ότι μονάδα του RBU η τράπεζα δεν διαθέτει.
Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στην τράπεζα  αναμένεται αποζημείωση η οποία θα αγγίζει 31 μικτούς μισθούς προϋπηρεσία που διαμορφώνεται μεταξύ επτά και 15 ετών και μπορεί να φθάσει άλλους 7 μισθούς για προϋπηρεσία μέχρι 20 έτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης