Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποπομπή Γεωργιάδη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ - Tί απαντά o υπουργός για τα περί χρηματισμού Τσίπρα - Πολάκη

Αποπομπή Γεωργιάδη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ - Tί απαντά o υπουργός για τα περί χρηματισμού Τσίπρα - Πολάκη
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Αδ. Γεωργιάδη
Την αποπομπή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρατεί οργή για τις δηλώσεις περί πιθανού χρηματισμού του Αλέξη Τσίπρα και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη από φαρμακευτικές εταιρίες.
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Αδ. Γεωργιάδη.
"Αδυνατούμε πλέον να παρακολουθήσουμε τις ασυναρτησίες και την αυτογελιοποίηση του κ. Γεωργιάδη, που το ίδιο απόγευμα αναιρεί όσα δήλωσε το μεσημέρι. Ωστόσο το ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη παραμένει: Θα έχει το θάρρος να αποπέμψει από τη κυβέρνησή του τη ντροπή της παράταξής του ή θα συνεχίζει να καλύπτει τις αθλιότητές του.
Ίσως αργότερα να είναι πολύ αργά για να τον ξεφορτωθεί.
«Μπορεί να χρηματίστηκε ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Πολάκης για το νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης την Τετάρτη από το περιστύλιο της Βουλής, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Κουμουνδούρου.
Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις, επιχείρησε να ανασκευάσει, τονίζοντας ότι αν είχε στοιχεία θα είχε πάει στον εισαγγελέα.
Υπενθύμισε δε ότι τα ίδια είχε πει και πέρυσι, μέσα στη Βουλή όταν ψηφίστηκε η αλλαγή τιμολόγησης των φαρμάκων.
 «Όταν Πολάκης και Τσίπρας λένε ότι είμαι διεφθαρμένος χωρίς στοιχεία, ήθελα να τους δείξω ότι με τον ίδιο τρόπο οι κατηγορίες μπορεί να επιστρέψουν σε αυτούς», ανέφερε ο υπουργός.
 «Μετά από αυτήν τη δήλωση επί τέσσερις μέρες ο Τσίπρας έλεγε να αποκαλύψω ποιοι πολιτικοί χρηματίζονται.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες.
Η κυβέρνηση Τσίπρα άλλαξε την τιμολόγηση των φαρμάκων, με τρόπο που ωφελήθηκαν οι εταιρείες και δεν έβγαλαν τις τιμές γιατί θα έβλεπε ο λαός πόσο μεγάλες ήταν οι αυξήσεις.
Αν μπορεί ο Πολάκης και ο Τσίπρας να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μας λένε ότι τα πήραμε, εγώ δεν μπορώ;
Αυτοί μπορούν κι εγώ δεν μπορώ;» διερωτήθηκε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Γεωργιάδης.
«Το σωστό είναι κανένας να μην κάνει εικασίες για κανέναν και κανένας να μην αμφισβητεί την αθωότητα κανενός.
Όμως όσο επιλέγουν να δηλητηριάσουν την πολιτική ζωή με εικασίες, θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες από τις εικασίες και εκείνοι.
Εγώ θα είμαι στα μανταλάκια με το ‘άκουσα’ και το ‘πιστεύω’ και εκείνος δε θα ελεγχθεί;», είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος κατηγόρησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έβαλαν τη χυδαιότητα στην πολιτική ζωή με τους ψευδομάρτυρες» οπότε θα πρέπει «να είναι έτοιμοι να τα υποστούν όλα».
Καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να γίνει αξιοπρεπής πολιτικός, ώστε να «αντιμετωπίζεται έτσι», τον κατηγόρησε ότι γνώριζε τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, αφού όταν ακούστηκαν τα ονόματά τους κατά τη διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν την ιδιότητά τους.
Ερωτηθείς, πάντως, αν θα γίνει προκαταρκτική για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Γεωργιάδης απάντησε αρνητικά, επαναλαμβάνοντας την κυβερνητική γραμμή ότι, «η κυβέρνηση θα προχωρήσει βάσει των πραγματικών αποκαλύψεων που θα γίνουν μέσα από την επιτροπή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης