Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Οριακή άνοδος για τον κλάδο υπηρεσιών τον Οκτώβριο 2019 - Στις 51,8 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Οριακή άνοδος για τον κλάδο υπηρεσιών τον Οκτώβριο 2019 - Στις 51,8 μονάδες ο PMI
Ο σύνθετος δείκτης PMI παρέμεινε κοντά στη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία υποδεικνύει στασιμότητα
Οριακή επιτάχυνση κατέγραψε η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών της Ευρωζώνης για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (24/10) στοιχεία της Markit, τα οποία αποδείχθηκαν ελαφρώς κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,8 μονάδες, έναντι 51,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω άνοδο στις 51,9 μονάδες.
Παράλληλα, ο μεταποιητικός κλάδος παρέμεινε αμετάβλητος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, και συγκεκριμένα στις 45,7 μονάδες, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος στις 46 μονάδες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, η απασχόληση στον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε για ένατο συνεχόμενο μήνα, ενώ ο υποδείκτης που αφορά την παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,1 μονάδες, στις 46,2 μονάδες συνολικά.
Όσον αφορά τον σύνθετο δείκτης PMI, ο οποίος αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων στην Ευρωζώνη, καταγράφηκε οριακή άνοδος στις 50,2 μονάδες, έναντι 50,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 50,3 μονάδες.
«Η θητεία του Mario Draghi στο πηδάλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ολοκληρώνεται με ένα ΑΕΠ το οποίο βρίσκεται σχεδόν σε στασιμότητα, με μία επιβράδυνση στην ανάπτυξη των θέσεων εργασίας και με μία αυξανόμενη απαισιοδοξία», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson, προσθέτοντας ότι «αυτό αυξάνει την πίεση προς την Christine Lagarde ώστε να ηγηθεί νέων λύσεων στην αναζωπυρωμένη δυσφορία της Ευρωζώνης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης