Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Κίνας: Το μεγαλύτερο επίτευγμα της πρωτοβουλίας «17+1», η συμμετοχή της Ελλάδας

tags :
Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Κίνας: Το μεγαλύτερο επίτευγμα της πρωτοβουλίας «17+1», η συμμετοχή της Ελλάδας
Με την ειδική εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, πρέσβη Huo Yuzhen, συναντήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης
Με την ειδική εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, πρέσβη Huo Yuzhen, συναντήθηκε το πρωί (24/10) ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, στο πλαίσιο συνεδρίασης διυπουργικής επιτροπής στο ΥΠΕΞ για ενημέρωση σχετικά με την πρωτοβουλία «17+1» και την ελληνική συμμετοχή σε αυτή.
Η ειδική εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή την πρωτοβουλία της κινεζικής κυβέρνησης ως το μεγαλύτερο επίτευγμα της συνεργασίας «17+1», σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Φραγκογιάννης, εθνικός συντονιστής για την Πρωτοβουλία «17+1», σημείωσε στο χαιρετισμό του ότι αυτή η πρωτοβουλία, ως συμπληρωματική του Belt & Road και της πλατφόρμας συνδεσιμότητας της ΕΕ με την Κίνα, αποσκοπεί στην ενίσχυση της πολυμέρειας στην περιοχή.
Επίσης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη, για τους εκπροσώπους των υπουργείων που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, την παρουσία της κινεζικής αντιπροσωπείας καθώς εκείνοι αντιπροσωπεύουν όλες τις τομεακές δράσεις του «17+1».
Η ανταλλαγή απόψεων, σημείωσε ο κ. Φραγκογιάννης, θα βοηθήσει στην περαιτέρω ενημέρωση της ηγεσίας των υπουργείων για την πρωτοβουλία στην πορεία για την Σύνοδο Κορυφής των «17+1» το 2020 στο Πεκίνο.
Από την πλευρά της, η Κινέζα αξιωματούχος, βάσει της ίδιας ενημέρωσης, προσέθεσε ότι η πρωτοβουλία περιλαμβάνει 12 χώρες μέλη της ΕΕ, και την περιοχή αγκαλιάζουν τρεις θάλασσες: η Βαλτική, η Αδριατική και η Μαύρη Θάλασσα.
Με τη συμμετοχή της Ελλάδας, συνέχισε η ειδική εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, μπορούμε να υλοποιήσουμε τη διασύνδεση Βορρά - Νότου, από την Εσθονία μέχρι την Ελλάδα.
Σε αυτό το πνεύμα, όπως επισημαίνεται από το γραφείο του κ. Φραγκογιάννη, η Huo Yuzhen σημείωσε χαρακτηριστικά πως η επέκταση με τη συμμετοχή της Ελλάδας αναβαθμίζει την πλατφόρμα συνεργασίας Ασίας - Ευρώπης που αντιπροσωπεύει η πρωτοβουλία «17+1».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης