Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις ευρωαγορές εν μέσω Brexit και εταιρικών αποτελεσμάτων - Στο +0,58% o DAX

Άνοδος στις ευρωαγορές εν μέσω Brexit και εταιρικών αποτελεσμάτων - Στο +0,58% o DAX
Draghi και «παύση» στο Brexit στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος
Με θετικά πρόσημα ολοκήρωσαν τις σημερινές τους (24/10) συνεδριάσεις οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, εν μέσω των εξελίξεων για το Brexit και των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων. Τα βλέμματα των επενδυτών ήταν στραμμένα στην τελευταία ομιλία του Mario Draghi ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μετά από 8 χρόνια.
Ο DAX στην Φρακνφούρτη έκλεισε με κέρδη +0,58% και τις 12.872,10 μονάδες.
Image
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε άνοδο +0,93% και τις 7.328,25 μονάδες.
Image
Ο CAC του χρηματιστηρίου του Παρισιού κινήθηκε ανοδικά στο +0,55% και τις 5.684,33 μονάδες.
Image
Ο FTSE MIB σημείωσε κέρδη +0,79% και τις 22.527,42 μονάδες.
Τέλος, ο IBEX 35 στην Μαδρίτη έκλεισε στο +0,14% στις 9.398 μονάδες.
Image
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX σημείωσε άνοδο +0,59% στις 397,37 μονάδες.
Στην ομιλία του, ο κ. Draghi δεν επεφύλασσε εκπλήξεις και υπεραμύνθηκε των πολιτικών της ΕΚΤ.
Όλα τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν την αδύναμη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και την επιμονή των κινδύνων, προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi στην τελευταία του συνέντευξη στο τιμόνι της κεντρικής τράπεζας της Ευρωζώνης, εκτιμώντας ότι η ΕΚΤ δικαιώθηκε με την απόφασή της να αναλάβει δράση.
Ο Draghi χαρακτήρισε ως μεγαλύτερο κίνδυνο την ύφεση, ενώ αναφέρθηκε και στους γεωπολιτικούς κινδύνους, καλώντας για άλλη μια φορά τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση.
Φυσικά δεν έλειψε και η αναφορά στην Ελλάδα, με τον Mario Draghi να τονίζει ότι ο δανεισμός με αρνητικά επιτόκια ήταν καθαρά επιτυχία της Ελλάδας και να στέλνει μήνυμα για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.
Στη Μεγάλη Βρετανία, ο Boris Johnson αναμένει πλέον την απόφαση της Ευρώπης για παράταση στο Brexit, αφότου απέτυχε να περάσει το χρονοδιάγραμμα του σχεδίου από το βρετανικό κοινοβούλιο.
Ο Johnson εξέφρασε την πρόθεσή του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές πριν τα Χριστούγεννα εφόσον η έξοδος της χώρας από την Ε.Ε. αναβλήθεί για το 2020.
Στο ταμπλό, πρωταγωνίστησαν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά τα βελτιωμένα αποτελέσματα της Daimler. H μετοχή της Daimler κατέγραψε κέρδη 3,25%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης