Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον Thierry Breton της ATOS προτείνει για επίτροπο ο Macron

Τον Thierry Breton της ATOS προτείνει για επίτροπο ο Macron
Ο Thierry Breton ήταν υπουργός των Οικονομικών επί προεδρίας Jacques Chiraq
Tον Thierry Breton, CEO της Atos και πρώην ΥΠΟΙΚ επί προεδρίας Chiraq προτείνει ο Emmanuel Macron για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν, μετά την απόρριψη της Sylvie Goulard.
«Είναι άνθρωπος δράσης που γνωρίζει τα βιομηχανικά ζητήματα από έξω και ο οποίος, γνωρίζοντας τα θεσμικά όργανα των Βρυξελλών, δεν θα έχει γραφειοκρατική προσέγγιση στα ευρωπαϊκά θέματα, κάτι που είναι σημαντικό για τον πρόεδρο», δήλωσε αξιωματούχος του Elysee.
Πριν από δύο εβδομάδες, οι Ευρωπαίοι νομοθέτες απέρριψαν την Sylvie Goulard, την αρχική επιλογή του Macron για τον Ευρωπαίο Επίτροπο, προκαλώντας οργή στο Παρίσι, όπου αξιωματούχοι κατηγόρησαν τους Γερμανούς συντηρητικούς στο κοινοβούλιο της ΕΕ.
Το συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), η μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνέβαλε αποφασιστικά στην απόρριψη της Goulard.
Η επιλογή ενός φιλοευρωπαϊκού συντηρητικού θα βοηθήσει στην επίτευξη του προτεινόμενου διορισμού μετά το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) στο κοινοβούλιο, δήλωσε ο Tara Varma, επικεφαλής του κλάδου του Παρισιού της think-tank ECFR.
Ο Macron, ο οποίος ενδιαφέρεται να διατηρήσει τον έλεγχο χαρτοφυλακίων, συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανικών, αμυντικών και ψηφιακών θεμάτων που διαπραγματεύτηκε με τον επερχόμενο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ursula von Leyen, προσπαθεί να προχωρήσει από αυτό που ονομάζεται «πολιτική κρίση» και ζήτησε διαβεβαιώσεις από αυτήν ότι ο νέος υποψήφιος θα εγκριθεί.
«Το χαρτοφυλάκιο θα παραμείνει αμετάβλητο», δήλωσαν πηγές του Elysee.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης