Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σάλος με το Makedonia του Μητσοτάκη - Τσίπρας: Όλα τα έξυπνα τα κρατά για τον εαυτό του ο μπαγάσας…

Σάλος με το Makedonia του Μητσοτάκη - Τσίπρας: Όλα τα έξυπνα τα κρατά για τον εαυτό του ο μπαγάσας…
Πώς δεν το σκέφτηκα τόσο καιρό ότι αλλάζοντας το c με το k θα έλυνα το πρόβλημα διερωτήθηκε ο κ.Τσίπρας
(upd) Με εξόχως ειρωνικό τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας τη φερόμενη απόφαση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με τους παραγωγικούς φορείς η λέξη «Makedonia» να είναι το σήμα που θα συνοδεύει τα μακεδονικά ελληνικά προϊόντα.
Όπως ήταν αναμενόμενο στη σκωπτική ανάρτηση του κ.Τσίπρα δεν άργησε να έρθει η απάντηση από την κυβέρνηση.
Όλα άρχισαν με τη σύσκεψη που έγινε στα μέσα της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και στους παραγωγικούς φορείς σχετικά με τα μακεδονικά προϊόντα
Σε πρόσφατες δηλώσεις του και αναφερόμενος στη σύσκεψη αυτή, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γ. Κωνσταντόπουλος είχε υποστηρίξει πως η πρόταση του ΣΕΒΕ για τα όλα τα προϊόντα της Μακεδονίας προέβλεπε να αναγράφεται στο σήμα το γράμμα «μ» αλλά και η φράση «The Divine Great Land».
Σύμφωνα με τον ΣΕΒΕ, η λέξη divine (θεϊκός) είναι διεθνώς γνωστή και παραπέμπει στους θεούς του Ολύμπου και την ελληνική μυθολογία, η λέξη great παραπέμπει ευθέως στον Μέγα Αλέξανδρο ενώ όσον αφορά το πεζό γράμμα «μ», ανέφεραν ότι παραπέμπει στην Ελλάδα καθώς χρησιμοποιείται παγκοσμίως ως μαθηματικό σύμβολο.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται, το ζήτημα που προέκυψε ήταν αν θα χρησιμοποιηθεί η λέξη «Macedonia» ή «Makedonia», με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως τη λύση την έδωσε ο κ.Μητσοτάκης.
«Ο πρωθυπουργός είναι έξυπνος και πρακτικός άνθρωπος.
Έκανε αναζήτηση στη Google τη λέξη Macedonia και είδε ότι τα αποτελέσματα αφορούν τη Βόρεια Μακεδονία ενώ στην αναζήτηση της λέξης Makedonia, τα αποτελέσματα αφορούν την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κωνσταντόπουλος.
Όπως ήταν αναμενόμενο η τοποθέτηση αυτή έχει προκαλέσει τεράστια εντύπωση και αντιδράσεις.
Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Τσίπρας: Όλα τα έξυπνα τα κρατάει για τον εαυτό του ο μπαγάσας...

«Αποχή από τη ψηφοφορία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων οι βουλευτές της ΝΔ.
Αποχή και του Πρωθυπουργού από τη κρίσιμη συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής, όπου αποδείχθηκε ότι η Δανία και η Ολλανδία έχουν σημαντικότερο ρόλο και λόγο για τα Βαλκάνια από ότι η Ελλάδα.
Αλλά ας μη γκρινιάζουμε...
Οι απόντες βρήκαν λύση στο πρόβλημα των εμπορικών σημάτων.
Θα αφήσουμε το Macedonia στους Βορειομακεδόνες και θα κρατήσουμε εμείς το Makedonia.
Πώς δε το σκέφτηκα τόσο καιρό ότι αλλάζοντας το «c» με το «k» θα έλυνα το πρόβλημα...
Και αυτός ο Κυριάκος, τόσες φορές ήρθε στο Μαξίμου για το ονοματολογικό, κουβέντα δε μου είπε.
Όλα τα έξυπνα τα κρατάει για τον εαυτό του ο μπαγάσας...» ανέφερε σε μήνυμα στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook ο κ.Τσίπρας.
Με αφορμή τα δημοσιεύματα και τις σχετικές αντιδράσεις, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός έχει συγκροτήσει ομάδα από κορυφαίους ειδικούς για την κατοχύρωση του brand των μακεδονικών προϊόντων και συνιστούσαν υπομονή.
«Για το ζήτημα των σημάτων των Μακεδονικών προϊόντων αλλά και για το rebranding της χώρας, ο Πρωθυπουργός έχει συγκροτήσει ομάδα από κορυφαίους ειδικούς, διεθνούς κύρους, η οποία σύντομα θα καταλήξει σε προτάσεις για την κατοχύρωση και ενίσχυση του brand των μακεδονικών προϊόντων αλλά και για την ενίσχυση της συνολικότερης εικόνας της χώρας.
Λίγη υπομονή λοιπόν» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Πέτσας: Ο Τσίπρας όπως κυβέρνησε, έτσι κάνει και αντιπολίτευση – Στο γόνατο

Στην ειρωνική ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το «Makedonia» του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος με τη σειρά του επιτίθεται στον κ.Τσίπρα.
«Ο κ. Τσίπρας, όπως κυβέρνησε, έτσι κάνει κι αντιπολίτευση: Στο γόνατο.
Η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί σε οποιοδήποτε κείμενο που δεν αναφέρεται ρητά στην τήρηση των υποχρεώσεων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία.
Για τον κ. Τσίπρα είναι “ψιλά γράμματα” αυτά.
Όχι όμως για τους Έλληνες.
Γι’ αυτό και οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απείχαν από την ψηφοφορία.  
Αλλά, ο κ. Τσίπρας δεν μένει μόνο σε αυτό. Αναφέρεται στην ανάρτησή του σε “Βορειομακεδόνες”, ενώ ο ίδιος έχει υπογράψει στη Συμφωνία των Πρεσπών να λέγονται “Μακεδόνες”. Σκέτο.
Ούτε στον ίδιο δεν αρέσει η συμφωνία του; Ποιον κοροϊδεύει ο μπαγάσας*;
•    μπαγάσας (σκωπτικό) = κατεργαράκος, επιτήδειος» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ.Πέτσας.

(πρώτη ενημέρωση Παρασκευή 25/10 10:56)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης