Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Ζημίες 292 εκατ. στερλινών για το γ΄ 3μηνο 2019 - Στα 2,44 δισ. στερλίνες τα έσοδα

tags :
Barclays: Ζημίες 292 εκατ. στερλινών για το γ΄ 3μηνο 2019 - Στα 2,44 δισ. στερλίνες τα έσοδα
Τα καθαρά έσοδα της βρετανικής τράπεζας ενισχύθηκαν κατά +2% σε ετήσια βάση, στα 2,44 δισ. στερλίνες
Ζημίες παρουσίασε η Barclays για το τρίτο τρίμηνο του 2019, με την τράπεζα ωστόσο να διατηρεί αμετάβλητους τους στόχους της για το σύνολο του έτους, παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω από το Brexit.
Ειδικότερα, οι ζημίες της βρετανικής τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 292 εκατ. στερλίνες, έναντι κερδών ύψους 1 δισ. στερλινών το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα από τόκους κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +2% στα 2,44 δισ. στερλίνες, ενώ η αντίστοιχη άνοδος στα λειτουργικά έσοδα διαμορφώθηκε στο +4%.
Ωστόσο, για το σύνολο του εννιαμήνου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, τα προ φόρων κέρδη έχουν αυξηθεί κατά +4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, στα 3,26 δισ. στερλίνες, έναντι 3,12 δισ. στερλινών προηγουμένως.
Όσον αφορά τα συνολικά έσοδα, καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +2% σε σχέση με το αντίστοιχο εννιάμηνο του προηγούμενου έτους, στα 16,33 δισ. στερλίνες, έναντι 16,06 δισ. στερλινών το 2018.
«Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι παραμένουμε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε το στόχο απόδοσης άνω του 9% για το 2019», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, James Staley, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
«Εξακολουθούμε να στοχεύσουμε σε απόδοση μεγαλύτερου του 10% για το 2020, αν και αναγνωρίζουμε ότι οι προοπτικές για το επόμενο έτος είναι αναμφισβήτητα πιο δύσκολες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, κυρίως σχετικά με την αβεβαιότητα που υπάρχει γύρω από την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και το περιβάλλων των επιτοκίων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης