Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτή εικόνα στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Brexit και εταιρικά αποτελέσματα - Στο +0,12% ο DAX

Μεικτή εικόνα στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Brexit και εταιρικά αποτελέσματα - Στο +0,12% ο DAX
Κέρδη 1% στη μετοχή της Barclays
(upd) Μεικτή εικόνα παρουσιάζουν οι δείκτες στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης με το Brexit και τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο επίκεντρο.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx καταγράφει πτώση -0,22%.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημειώνει οριακές μεταβολές +0,12% στις 12.876  μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει απώλειες 0,47% στις 7.292 μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει κέρδη +0,23% στις 5.697 μονάδες.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο διαπραγματεύεται στις 22.499 μονάδες (-0,07%) και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 κερδίζει 0,12% στις 9.403 μονάδες.
Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, ζημίες παρουσίασε η Barclays για το τρίτο τρίμηνο του 2019, με την τράπεζα ωστόσο να διατηρεί αμετάβλητους τους στόχους της για το σύνολο του έτους, παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω από το Brexit.
Ειδικότερα, οι ζημίες της βρετανικής τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 292 εκατ. στερλίνες, έναντι κερδών ύψους 1 δισ. στερλινών το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα από τόκους κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +2% στα 2,44 δισ. στερλίνες, ενώ η αντίστοιχη άνοδος στα λειτουργικά έσοδα διαμορφώθηκε στο +4%.
Ωστόσο, για το σύνολο του εννιαμήνου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, τα προ φόρων κέρδη έχουν αυξηθεί κατά +4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, στα 3,26 δισ. στερλίνες, έναντι 3,12 δισ. στερλινών προηγουμένως.
Όσον αφορά τα συνολικά έσοδα, καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +2% σε σχέση με το αντίστοιχο εννιάμηνο του προηγούμενου έτους, στα 16,33 δισ. στερλίνες, έναντι 16,06 δισ. στερλινών το 2018.
«Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι παραμένουμε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε το στόχο απόδοσης άνω του 9% για το 2019», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, James Staley, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
«Εξακολουθούμε να στοχεύσουμε σε απόδοση μεγαλύτερου του 10% για το 2020, αν και αναγνωρίζουμε ότι οι προοπτικές για το επόμενο έτος είναι αναμφισβήτητα πιο δύσκολες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, κυρίως σχετικά με την αβεβαιότητα που υπάρχει γύρω από την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και το περιβάλλων των επιτοκίων».

Παραμένει η αβεβαιότητα για το Brexit

Σε σχέση με το Brexit, σήμερα Παρασκευή 25/10 αναμένεται να αποφασίσει η ΕΕ και να δώσει μια ακόμα κρίσιμη απάντηση στο σίριαλ του Brexit.
Συγκεκριμένα, οι 27 της ΕΕ καλούνται να απαντήσουν στο πόση θα είναι η διάρκεια της νέας αναβολής που προτίθενται να δώσουν στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να ολοκληρώσει όλα τα απαιτούμενα βήματα που θα την οδηγήσουν εκτός της ΕΕ.
Οι Ευρωπαίοι και σε αυτό το θέμα εμφανίζονται διχασμένοι.
Διότι αν και το πιθανότερο είναι να δοθεί μια τρίμηνη παράταση του Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου του 2020 με την πρόβλεψη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αποχωρήσει και νωρίτερα αυτής της ημερομηνίας, εφόσον ολοκληρώσει και νωρίτερα τις δέουσες κοινοβουλευτικές ενέργειες, υπάρχουν φωνές – με ισχυρότερη αυτή της Γαλλίας – που ζητούν η αναβολή να είναι διάρκειας μερικών ημερών ή εβδομάδων προκειμένου η Βουλή των Κοινοτήτων να ολοκληρώσει την κοινοβουλευτική διαδικασία της έγκρισης της Συμφωνίας Αποχώρησης της Μ.Βρετανίας από την ΕΕ.
Την ώρα λοιπόν που οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται αναποφάσιστοι για τη διάρκεια της νέας αναβολής του Brexit, o Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson πρότεινε χθες να πάει η χώρα σε πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, αναφέροντας πως το αίτημα του θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα 28/10.

Γερμανία: Αμετάβλητος ο Ifo επιχειρηματικού κλίματος τον Οκτώβριο 2019

Aμετάβλητος παρέμεινε τον Οκτώβριο του 2019 ο δείκτης Ifo επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία, σημάδι ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης σταθεροποιείται μετά τη συρρίκνωση τα προηγούμενα τρίμηνα.
Ο δείκτης Ifo παρέμεινε αμετάβλητος στις 94,6 μονάδες.
«Η γερμανική οικονομία σταθεροποιείται», δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Clemens Fuest.
H οικονομία αναμένεται να επεκταθεί ελαφρώς στο δ΄τρίμηνο, ωστόσο ο Fuest προειδοποιεί ότι η αβεβαιότητα για το Brexit παραμένει υψηλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης